Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu o reactie, dupa ce fermierii au blocat unele strazi si protesteaza. Fermierii sustin ca multi dintre ei se afla in prag de faliment, fiind presati de datorii. Astfel au cerut Guvernului sa impuna un moratoriu la calcularea penalitatilor si executarea silita, solicitarea fiind insa respinsa.

Publicat:23.11.2023, 15:04

„Nemultumirile producatorilor de porumb si floarea soarelui, cei care protesteaza acum in piata, pot fi intelese. Guvernul, in doi ani, a dublat suma subventiilor in domeniul agricol si la ultima rectificare bugetara, a alocat inca 300 milioane pentru acestia. 

Dar Guvernul NU poate aloca toata suma alocata pentru dezvoltarea economica doar pentru porumb si floarea soareului. Agricultura mai inseamna si zootehnie, fructe, produse alimentare, vinariile, nemaivorbind de celelalte domenii economice”, a scris Radu Marian pe retelele de socializare.

In postarea sa, deputatul PAS a mai spus ca cultivatorii de porumb si floarea soarelui trebuie sa inteleaga ca atunci cand blocheaza drumurile, le blocheaza si pentru cei din IT, si pentru vinificatori, pentru producatorii de carne, mobila, electronica, haine.

„Blocatul drumurilor are repercusiuni pentru intreaga economie, nemaivorbind de ceilalti cetateni, sau servicii de urgenta. Iar asta nu ajuta pe nimeni, nici pe producatorii de porumb si floarea soarelui. Dreptul la protest este fundamental, dar protestul trebuie sa se desfasoare civilizat”, a adaugat Radu Marian.