Sunt niste prostii. Asa comenteaza Nicolae Timofti pentru PRO TV declaratiile lui Ilan Sor precum ca in geanta neagra pe care a flurat-o la o conferinta de presa erau trei milioane de dolari pe care i-a luat de la Filat si i-a dat lui Dodon ca sa-l voteze in calitate de presedinte al tarii.

Publicat:30.09.2019, 14:26

Nicolae TIMOFTI, FOST PRESEDINTE AL RM: "Despre asta se vorbeste 7 ani de zile. 7 ani se vorbeste de faptul ca cineva a dat cuiva bani pentru ca sa-l voteze pe Timofti. Eu nu stiu nimic, cine si cui i-a dat. Eu stiu ca am fost votat de fortele proeuropene. Si eu am dat acordul sa fiu presedinte cu acestei forte. Impreuna sa realizam planul alegatorilor. Ei au ales parcursul proeuropean. Iata pentru ce eu mi-am dat acordul, dar nu pentru prostiile despre care se vorbeste. Noi mergem pe calea europeana si trebuie sa mergem indiferent ce forte sunt in ziua de azi la putere, care vor sa intoarca cursul ales de cetatenii RM."

Trei milioane de dolari. Asta continea geanta pe care Ilan Sor a adus-o la o conferinta de presa, spunand ca i-o ducea lui Igor Dodon plina cu ceva. Fostul primar de Orhei sustine ca banii ar fi fost oferiti de Vlad Filat, pentru ca Nicolae Timofti sa devina presedinte. Declaratia a fost facuta aseara de Sor, intr-o interventie live, la televiziunea care-i apartine.

Atunci, Presedintia a venit cu o reactie pe facebook, in care se arata ca unii candidati la alegeri ar atrage institutia prezidentiala in polemici politice cu temei fictiv.

Ulterior, intrebati in repetate randuri de reporterii PRO TV, atat Igor Dodon, cat si Ilan Sor, au refuzat sa spuna ce ar fi fost in geanta.

Deocmadata nu am reusit sa obtinem o reactie de la Igor Dodon si Vlad Filat.