Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu a mentionat ca aderarea Republicii Moldova la UE este un proces durabil care poate ajunge pana la zeci de ani. El spune ca pentru realizarea acestui scop, Republica Moldova va trebui sa imbunatateasca sistemul de justitie, dar si sa rezolve problema coruptiei, infrastructurii, dar si educatiei. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Publicat:13.06.2022, 22:07

Nicu POPESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE: "Deci nu aderam maine, avem foarte mult de lucru si dumeavoastra stiti ca trebuie sa imbunatatim si sistemul de justitie si lupta cu coruptia si infrastructura si educatia. Deci, transformarea unei tari pentru a pregati pentru aderarea la Uniunea Europeana dureaza, acest proces usor poate sa dureze zece ani, chiar mai mult, doisprezece ani." 

Totodata, ministrul a mai spus ca integrarea cat mai curanda a Republicii Moldova in UE depinde foarte mult de vointa cetatenilor si a clasei politice, deoarece ei sunt cei care trebuie sa ofere sprijin outoritatilor pentru implimentarea reformelor.

Nicu POPESCU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE: "Depinde tot de vointa cetatenilor din Republica Moldova si a clasei politice, ca sa implimenteze aceste reforme, sa ofere sprijin pentru implimentarea acestor reforme si sa reusim sa aderam la UE. Eu sunt foarte optimist, ca cetatenii nostri au ales pana la urma calea integrarii europene si ca ei inteleg foarte clar ca viitorul Republicii Moldova, prosperitatea Republicii Moldova, democratia noastra, securitatea noastra poate fi asigurata in, si alaturi de statele din Uniunea Europeana."

Maia Sandu a semnat astazi cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana. 

Citeste si :  Ultima ora. Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la UE