Ministrul Afcerilor Externe si Integrarii Europene, Nicu Popescu, se afla in Germania. Acesta este prezent la reuniunea ministrilor de externe din tarile G7, unde in premiera participa si Republica Moldova. 

Ultimul update: 13.05.2022, 12:18 Publicat:13.05.2022, 12:12

In cadrul intrunirii, Popescu s-a intalni cu mai multi ministri de externe, dar si cu inaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, Josep Borrell.

 

Pe 11 mai, Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene a anuntat despre faptul ca, Nicu Popescu va conduce delegatia Republicii Moldova la reuniunea ministrilor de externe ai statelor G7, unde acesta va vorbi despre situatia de securitate din regiune in contextul razboiului din Ucraina, gestionarea crizei de refugiati, impactul socio-economic asupra tarii noastre si eforturile sustinute ale autoritatilor in procesul de reforme si modernizare in parcursul european al Republicii Moldova.

va conduce delegatia Republicii Moldova la reuniunea ministrilor de externe ai statelor G7 care va avea loc in perioada 12 - 14 mai in localitatea Weissenhaus, Germania.

Grupul G7 a fost infiintat in 1975 ca forum informal reunind liderii principalelor natiuni industrializate din lume. Din acesta fac parte Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit si Statele Unite. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.