Deflagratia ar fi fost provocata din cauza ca cineva dintre locatari nu ar fi folosit corect aragazul. Este versiunea preliminara anuntata de salvatori, care continua cercetarile. Astazi localnicii au avut acces in bloc doar pentru a-si lua lucrurile personale. Cativa dintre ei au fost cazati intr-un sanatoriu, iar altii au ales sa innopteze la rude.

Publicat:23.02.2021, 19:53

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Acum accesul in bloc este interzis, iar in interior activeaza specialistii de la laboratorul Experimental Antiincendiar si cei de la IGSU. Doar locatarilor care vor sa-si ia lucrurile din interior le este permis accesul doar fiind insotiti de salvatori.”

Apartamentul acestei femei a fost afectat cel mai mult in urma exploziei. Astazi ea a venit sa-si ia lucrurile din ruine.

“Este ingrozitor, peretele s-a daramat, eu mi-am cautat medicamentele.”

Femeia, impreuna cu alti trei vecini, si-a petrecut noaptea intr-un sanatoriu din capitala, intrucat nu li s-a permis sa intre in locuinte.

Vitalie JACOT, VICEPRETORUL SECTORULUI BOTANICA: Noaptea trecuta patru oameni au fost cazati la sanatoriul “Constructorul”, restul persoanelor evacuate din cele 35 de apartamente s-au gazduit la prieteni, la cunoscuti, la rude. Astazi avem mai multe solicitari, unii chiar au fost nevoiti sa inchirieze un apartament, ceea ce este destul de costisitor.”

Salvatorii au inaintat astazi prima versiune privind cauza deflagratiei. Potrivit lor, blocul era conectat la conducta de gaz si ar fi fost o scrurgere de la aragaz. Dupa deflagratia de aseara, astazi salvatorii au facut controale intr-un bloc din apropiere si au gasit o butelie de gaz.

Vitalie JACOT, VICEPRETORUL SECTORULUI BOTANICA:  “Este acelasi tip de imobil, cu bucatarie comuna. a fost depistata o butelie de gaz, ceea ce este interzis in asa tip de blocuri. Acum ne ocupam cu demontarea si evacuarea acestei butelii.”

Acum trei ani, patru persoane au murit, iar opt au fost ranite in urma unei explozii devastatoare produse la un bloc cu 20 de etaje din sectorul Rascani din cauza unei scurgeri la butelie de gaz.

Atunci, bubuitura a fost atat de puternica incat a distrus trei apartamente, iar bucati de beton au fost aruncate la cativa metri.