O ambulanta care transporta o femeie la un spital din capitala s-a rasturnat astazi in cartierul Telecentru. Politia anunta ca in urma impactului, doua persoane au ajuns la spital, pacienta din ambulanta si pasagerul din cealalta masina implicata in accident. Soferii se acuza reciproc de provocarea accidentului, asa ca oamenii legii urmeaza sa stabileasca cine se face vinovat.

Publicat:21.11.2020, 18:24

Iuliana MARANCIUC, REPORTER PRO TV: “Accidentul a avut loc in fata Ministerului Sanatatii. Impactul a fost atat de puternic, incat ambulanta s-a rasturnat. In urma impactului au avut de suferit trei persoane.”  

Totul s-a intamplat in jurul orei 12 pe strada Pan Halipa. Soferul ambulantei spune ca se deplasa regulamentar.

Sergiu BETIVU, SOFERUL PEAMBULANTA: “Noi coboram la vale. Toate masinile stau pe loc, soferul probabil se grabea. Noi mergeam regulamentar cu sirena, cu girofarele. Nici nu am observat cand si cum, nu am reusit sa ma gandesc.”    

Conducatorul automobilului de marca Renault insa, spune ca, de fapt, vinovat ar fi soferul de pe ambulanta.

 “- Cine se face vinovat?

- El e vinovat. El putea sa o ia in stanga, nu sa mearga drept.”

Potrivit politiei, doar pacienta din ambulanta si pasagerul din Renault au fost transportati la spital, desi soferul de pe alta ambulanta spune ca felcerul din masina rasturnata s-a ales si el cu traumatisme. Femeia era nemultumita ca a fost nevoita sa astepte mult ca sa vina alta ambulanta ca sa o ia.  

 “- M-am traumat la acest picior. Cu alta trauma eram. Dumneavoastra cand ati chemat salvarea?  

- Chiar atunci.

- Cand ca eu stau aici deja de cat timp, nu pot calca pe acest picior.”

Angajatii medicali au explicat ca aceasta trebuie sa astepte o alta echipa. Politia a anuntat ca accidentul va fi investigat pentru a stabili cine se face vinovat.

Vitalie BACIU, OFITER SUPERIOR SERVICIUL DOCUMENTARE ACCIDENTE RUTIERE:  “- La moment stabilim toate circumstantele, cine se va facec vinovat, va fi tras la raspundere.”

Soferul care a provocat accidentul va fi sanctionat in functie de gravitatea leziunilor persoanelor traumate.