Incepem jurnalul cu un accident teribil care s-a produs astazi in capitala. Un motociclist si o femeie care se afla cu el, in calitate de pasager, au murit, dupa ce acesta a intrat cu motoclicleta intr-o masina de politie, aflata in misiune. Agentul de circulatie, care se afla la volan a fost retinut pentru 72 de ore. Momentul impactului a fost surprins de o camera de supraveghere. Va avertizam ca urmeaza imagini care va pot afecta emotional.  

Ultimul update: 21.10.2023, 18:19 Publicat:21.10.2023, 18:08

Tragicul accident s-a produs la miezul zilei la intersectia bulevardului Dacia in apropiere de aeroport. Din imaginile publicate de politie se observa cum masina de patrulare se deplaseaza cu girofarul aprins si semnalul sonor inclus, iar in intersectie este lovita puternic de o motocicleta, care in urma impactului a luat foc.

Motociclistul de 54 de ani, dar si pasagera sa 40 de ani au decedat pe loc.

Iulia PASCARI, REPORTER PRO TV:  „Din imaginile de la locul accidentului putem observa cat de puternic a fost impactul. Motocicleta a ramas un bot de fiare, iar masina de politie a fost grav avariate in partea din fata.”

Conform informatiilor preliminare, masina de patrulare era in misiune. Politistii urmareau un automobil, soferul caruia, a comis anumite incalcari in timp ce iesea din zona aeroportului, iar motociclistul se deplasa intr-un grup de motociclete mai numeros. Potrivit sefului IGP, Viorel Cernauteanu, agentul de patrulare care se afla la volanul masinii de politie a fost retinut pentru 72 de ore. Verificarea alcoolscopica a acestuia a aratat un rezultat negativ.

Viorel CERNAUTEANU, SEFUL IGP:  „Este un aspect procesual, tin sa remarc ca noi prin aceasta masura nu inseamna ca aducem anumite acuze sau justificari cuiva. Este un aspect doar procesual care trebuie sa ne asigure ca toate masurile care le realizam in procesul de documentare a accidentului rutier sunt corecte si nu se va lasa loc de interpretare.”

Viorel Cernauteanu ne-a mai spus ca in aceste 72 de ore vor fi demarate o serie actiuni de procedura care sa demonstreze anumite aspecte ale acidentului rutier. Preliminar a fost initiata o cauza penala pentru incalcarea regulilor de securitate a circulatiei care a cauzat din imprudenta decesul mai multor persoane.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.