Opt persoane au fost retinute astazi, dupa inca 20 de perchezitii efectuate de procurorii anticoruptie si ofiterii CNA in mai multe locatii, in dosarul 

Publicat:18.02.2023, 12:28

Potrivit Procuraturii Anticoruptie, actiunile de urmarirea penala s-au desfasurat pe intreg teritoriul tarii, la domiciliile unor membri ai fractiunii, care sunt implicati activ si sistematic in receptionarea si distribuirea banilor in proportii deosebit de mari catre presedinti si vicepresedinti ai oficiilor teritoriale a partidului, pentru transportarea si remunerarea cetatenilor din diferite regiuni ale tarii la protestele organizate de Partidul Sor in perioada septembrie 2022 – prezent, inclusiv protestul planificat pentru data de 19 februarie. 

Persoanelor retinute le este imputata infractiunea de complicitate la acceptarea finantarii partidului din partea unui grup criminal organizat, care se pedepseste cu pana la 7 ani de inchisoare.

In cadrul perchezitiilor efectuate la 20 octombrie 2022, procurorii si ofiterii au ridicat peste 4,2 milioane lei si 4 000 dolari si, la 2 noiembrie 2022, au fost depistate si ridicate peste 320 000 lei.

Pe parcursul ultimilor luni, cu ajutorul mijloacelor tehnice speciale, s-a reusit documentarea a mai multor episoade in care membrii grupului criminal organizat au transmis peste 3,3 milioane lei, 61 000 de euro si 55 000 dolari, catre membri si activisti ai Partidului Sor.  

Banii din pozele de mai jos au fost destinati pentru achitarea persoanelor care au participat la proteste, achitarea transportului si a salariilor in plic membrilor de partid.  Probele acumulate confirma faptul ca banii provin din surse interzise de lege.  

Totodata, Procuratura Anticoruptie a publicat si unele stenograme cu extrase din discutii documentate prin masuri speciale de investigatie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.