Apar detalii noi in cazul vanatorii de la Caracui, unde seful inspectiei pentru protectia mediului Hincesti a fost impuscat si ranit. Cele doua persoane retinute in ziua incidentului sunt cercetate pentru vatamare grava din imprudenta, desi victima declara initial ca s-a ranit singura. Barbatul impuscat este in continuare la spital, in stare stabila.

Publicat:17.01.2024, 19:43

Violina MORARU, PURTATOR DE CUVANT AL PROCURATURII GENERALE:  "Pe faptul ranirii unei persoane in timpul unei vanatori din raionul Hincesti a fost pornita o cauza penala in temeiul banuielii rezonabile de comitere a infractiunii de vatamare grava a integritatii corporale cauzata din imprudenta."

Cele doua persoane retinute, participante la vanatoare, nu au fost plasate in arest preventiv, fiind cercetate in libertate.

Violina MORARU, PURTATOR DE CUVANT AL PROCURATURII GENERALE:   "A fost aplicata masura preventiva obligarea de a nu parasi tara. In cadrul cercetarilor la fata locului, au fost ridicate armele, care au fost transmise organelor competente epntru efectuarea expertizelor."

Nu este clar daca seful inspectiei pentru protectia mediului Hincesti, care a declarat initial ca s-a ranit singur, si-a schimbat declaratiile sau daca ceilalti participanti la vanatoare au oferit detalii care ar fi determinat procuratura sa investigheze acest caz din perspectiva vatamarii grave din imprudenta. Intre timp, seful Inspectoratului pentru Protectia Mediului spune ca Vasile Moraru, colegul sau ranit la vanatoare, se simte mai bine.

Ion BULMAGA, SEFUL INSPECTORATULUI PENTRU PROTECTIA MEDIULUI:  "Am vorbit atat cu familia, astazi am vorbit si cu dumnealui, starea lui este grav stabila. Dar fata de doua zile in urma este mult mai bine, dumnealui este constient, poate sa vorbeasca, chiar daca este slabit."

Ancheta interna din cadrul inspectoratului urmeaza sa stabileasca daca angajatul a actionat la vanatoare in conformitate cu toate normele legale.

Ion BULMAGA, SEFUL INSPECTORATULUI PENTRU PROTECTIA MEDIULUI:  "Ancheta noastra interna urmeaza sa vizeze daca, intr-adevar, dumnealui nu a incalcat unele norme de comportament sau norme care ar demonstra o neconcordanta intre functia de inspector de mediu si calitatea de vanator."

Incidentul a avut loc duminica trecuta, intr-o  padure din apropierea satului Caracui, raionul Hincesti. Seful inspectiei pentru protectia mediului Hincesti a fost impuscat in timp ce se afla la o vanatoare autorizata de mistreti, alaturi de alte 16 persoane. El declara initial ca s-a ranit singur. Toti participantii ar fi posesori legali de arme si detin carnete de vanator.