Nu vrea razbunare, ci sa isi demonstreze nevinovatia. Vlad Filat si-a facut astazi aparitia la sedinta Partidului Liberal Democrat. Ordinea de zi a Consiliului Politic a fost practic data peste cap de prezenta fostului premier care a tinut un discurs de la tribuna. Cu carnet de partid in buzunar, Filat sustine ca se vrea departe de politica.

Publicat:08.12.2019, 19:31

Vlad Filat a fost in centrul atentiei la Consiliul programat din timp al partidului. Tudor Deliu i-a facut intrarea fostului premier, iar sala a rasunat de aplauze.

Fostul premier, eliberat recent conditionat din inchisoare a iesit la tribuna si le-a spus fostilor colegi ca le-a urmarit activitatea, chiar daca se afla in spatiile gratiilor. Membru cu carnet de partid, Filat a declarat ca se vrea „apolitic”.

Vlad FILAT, FOSTUL PREMIER AL REPUBLICII MOLDOVA: „Eu am activitatea politica suspendata si o voi avea, in continuare, pana in momentul in care voi demonstra ca tot ce s-a vorbit, s-a promovat cu atata insistenta in privinta mea a fost un neadevar. Modul in care eu voi activa urmeaza sa fie definit. Eu nu am acum o formula, ma voi consulta cu cei care pot sa ma consult in tara, dar si in afara.”

Fostul premier a stat doar in prima parte a sedintei, dupa care si-a luat ramas bun si a plecat. Acesta ne-a spus ca s-a intalnit cu fiica lui cea mica, iar momentul a fost...

Vlad FILAT, FOSTUL PREMIER AL REPUBLICII MOLDOVA: „Mi-am vazut fiica. Este un copil deosebit si a fost o intalnire plina de emotii.”

Intrebat despre schimbarea sefului de la penitenciarul nr. 13, unde a fost detinut, cat si despre contestatia ce tine de eliberarea lui, liberal-democratul s-a arata calm.

Vlad FILAT, FOSTUL PREMIER AL REPUBLICII MOLDOVA: „Noi am analizat aceste recursuri. Ceea ce tine de riscuri, ele raman a fi valabile. Noi urmeaza sa aparam pozitia noastra. Procedura legala a fost respectata, nimeni nu a ascuns nimic, totul a fost transparent. Asteptarile mele sunt ca voi avea parte de un act al justitiei si nu de un macel al justitiei sub presiune politica.”

Vlad Filat nu a vrut sa ne spuna unde traieste acum, asa cum bunurile i-au fost confiscate.

Vlad FILAT, FOSTUL PREMIER AL REPUBLICII MOLDOVA: „O sa va spun.”

Schiopatand si sprijinit de un barbat, Filat a iesit de la sedinta dupa o ora. Afara, a fost intampinat de colindatori, iar momentul l-a emotionat.

Consiliul Politic al PLDM a avut doua subiecte astazi pe ordinea de zi: s-au facut totalurile alegerilor locale din 20 octombrie, dar si unele modificari in ceea ce priveste componenta acestuia.

Intrebati daca il vor inapoi presedinte de partid pe Vlad Filat, membrii PLDM au spus ca sunt gata sa il sustina.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost constituit pe 8 decembrie 2007 si inregistrat de Ministerul Justitiei pe 25 ianuarie 2008. In perioada 2007-2015, presedintele partidului a fost Vlad Filat, in 2016–2018 - Viorel Cibotaru, iar incepand cu 9 septembrie 2018, formatiunea este condusa de Tudor Deliu. PLDM s-a aflat la guvernare in perioada septembrie 2009 – octombrie 2015.