O calatorie cu transportul public s-a incheiat cu o sperietura zdravana. Un troleibuz plin cu pasageri a luat foc astazi in trafic, la Balti. Pasagerii au fost evacuati de urgenta. Au intervenit doua echipe de pompieri. Seful Intreprinderii Municipale Directia Troleibuze Balti sustine ca totul s-ar fi intamplat din cauza unui scurtcircuit. Vehiculul a fost procurat in anul 2021.

Publicat:25.01.2023, 19:42

Troleibuzul achizitionat mai bine de un an in urma de primaria Balti a luat foc in aceasta dimineata in plina strada. Soferul a reusit sa opreasca vehiculul la cea mai apropiata statie de asteptare, iar oamenii au fost evacuati de urgenta. Doua echipaje de pompieri au luptat cu flacarile.

 „Nu prea suntem in siguranta. Ne putem astepta la orice.”

„Desigur ca ne este frica, dar ce sa facem? Trebuie sa mergem. Strasnic. Am vazut cum ardea.”

 „Imi va fi frica, dar se intampla de toate.”

Seful Intreprinderii Municipale „Directia Troleibuze Balti” sustine ca totul s-ar fi intamplat din cauza unui scurtcircuit. Troleibuzul este asigurat, spune responsabilul, iar in cateva zile acesta va putea fi pus din nou pe linie.

Elena MAXIMCIUC, SEFUL I.M. „DIRECTIA TROLEIBUZE BALTI”: „Soferul a oprit troleibuzul si a anuntat ca este miros de fum in interior. A deconectat troleibuzul de la curentul electric si a chemat pompierii. Nimeni nu a avut de suferit. Vom verifica. Cred ca a fost un scurtcircuit.”

Pompierii anunta ca a fost avariat partial acoperisul troleibuzului, iar cauza incendiului urmeaza a fi stabilita. Din fericire nimeni nu a avut de suferit. 

In 2021, primaria Balti a achizitionat 11 troleibuze autonome noi din Ucraina. Unitatile de transport au fost cumparate prin programul BERD, fiind contractat un imprumut in valoare de 2,5 milioane de euro si printr-un grant de 1,2 milioane de euro oferit de E5P Fund.