O carte de identitate romaneasca si doua permise de conducere false au fost depistate la Aeroportul International Chisinau si in punctul de trecere Giurgiulesti-Galati.

Publicat:22.08.2020, 11:29

Potrivit politiei de frontiera, in primul caz este vorba despre un tanar de 29 de ani, care se afla printre pasagerii rutei aeriene Chisinau-Londra. Acesta a prezentat un act de identitate romanesc care s-a dovedit a fi fals. In cele din urma, calatoria tanarului a fost intrerupta si a fost nevoit sa faca cale intoarsa.

Iar la punctul de trecere a frontierei Giurgiulesti-Galati, politistii de frontiera au depistat doi barbati cu acte contrafacute.
Unul dintre ei, un cetatean al Ucrainei, a vrut sa intre in Republica Moldova, in calitate de stagiar al conducatorului de camion. Fiind supus unui control aditional, acesta a prezentat permisul de conducere eliberat de autoritatile ucrainene, care s-a dovedit a fi fals.  

In cele din urma, barbatul a declarat ca in decembrie 2019 a fost privat de dreptul de a conduce si acesta a apelat la o persoana necunoscuta din Odesa, care i-a si perfectat un nou permis de conducere contra sumei de 70 de dolari.

Un alt caz a fost inregistrat astazi, in jurul orei 02:00, la iesirea din tara. Un moldovean de 39 de ani, care se afla in calitate de pasager al unui automobil Audi, a fost supus unui control suplimentar, iar ca rezultat politistii au gasit un permis de conducere englez falsificat. La audieri, cetateanul a relatat ca actul l-a obtinut anul trecut prin intermediul unui necunoscut gasit pe un site de anunturi. Pentru serviciile de perfectare ilegala a permisului ar fi oferit 100 de lire sterline.

In toate incidentele, politistii de frontiera au ridicat documentele si urmeaza sa fie supuse expertizei, totodata au fost pornite cercetari penale.