Si-au transformat casa intr-un muzeu al mierii. Este vorba despre o familie din raionul Calarasi, care acum 18 ani a deschis o afacere cu produse apicole. Locuinta lor este vizitata des de turisti din intreaga lume. Acestia nu doar pot gusta sau cumpara miere, dar pot sa vada cum albinele o produc.

Publicat:12.01.2020, 18:09

Pentru familia Stegarescu mierea e mai mult decat o afacere. Au inceput cu cateva stupuri de albine, acum 18 ani, apoi casa lor a devenit un muzeu. Aici poti admira borcane cu diferite tipuri de miere, lumanari din ceara naturala si chiar albinele lucrand de zor. 

Constantin STEGARESCU, APICULTOR: „Aceasta este mierea poliflora. Avem borcane care abia se cristalizeaza si altele care deja sunt cristalizate. Este buna pentru sistemul nervos. Seara o lingura de miere cu lapte, foarte mult te calmeaza.”

Combina mierea cu diferite feluri de seminte si obtin astfel peste 20 de produse noi. De asemenea, fac unguente pe baza de miere sau lumanari.  

Constantin STEGARESCU, APICULTOR: „Seminte, miez de dovleac, stafide, nuca… tot in miere, o bomba de energie.”

Iarna albinele trec intr-un stup special. Turistii le pot admira, pentru ca peretii acestuia sunt din sticla. 

Constantin STEGARESCU, APICULTOR: „In cuib se vede cum albinile se misca. Este un ghem, acolo sunt plus 30 de grade.”

Constantin stie totul despre albini, asa ca vizitatorii afla multe curiozitati de la el. 

Constantin STEGARESCU, APICULTOR: „Albina traieste numai patru sau cinci zile, deoarece munceste foarte mult. Dar rezista aceste trei luni, pana iese o noua generatie.”

Pe langa propria productie, Constantin se mandreste si cu colectia de borcane cu miere aduse de peste hotare.

Constantin STEGARESCU, APICULTOR: „O colectie de miere din diferite tari. Le enumera...”

In prezent, Constantin detine peste 100 de stupi de albine. In fiecare zi este vizitat de turisti din toate colturile lumii care ii lauda mierea. O gusta pe loc si iau cu ei cate un borcan. Membrii familiei Stegarescu spun ca deocamdata nu isi vand produsele apicole peste hotare.