O fetita de 12 ani a fost lovita de o masina chiar pe trecerea de pietoni din fata unei scoli din Causeni. Ea a fost transportata la spital pentru a primi ingrijiri medicale. La volanul autoturismului se afla un barbat de 55 de ani, care va fi pedepsit in functie de gravitatea leziunilor.

Publicat:13.09.2019, 18:08

Era ieri, in jurul orei 8 dimineata, cand fetita mergea la scoala si a fost lovita pe trecerea de pietoni. Dupa ce a primit ingijiri medicale la spital, ea a fost externata.

“Eu am crezut ca o sa reusesc masina era departe apropae eram la sfarsit de zebra cand ma lovit mi-am pierdut rasuflarea apoi cunostinta.”

Mama fetei era la serviciu cand a fost anuntata de profesori despre cele intamplate.

Natalia APASOV, MAMA FETEI: “M-au suntat si mi-au spus ca fata a fost lovita, nu mi-au spus cat de grav e, am ramas fara cuvinte, ne-am dus la spital si ne-au spus ca lovitura a fost puternica, dar s-a ales doar cu vanatai.”

Acest baiat, care invata in aceeasi scoala, a vazut cum s-a intamplat totul. 

“Noi am trecut strada, Alina nu a reusit cam pe aici a lovit-o masina, soferul nu a reusit sa franeze.”

Oamenii legii spun ca fetita a inceput sa alerge brusc pe trecerea de pietoni, iar soferul nu a observat-o si a lovit-o. In baza leziunilor soferite de minora, soferul urmeaza sa fie sanctionat.

PRO TV Chisnau a depus in nenumarate randuri demersuri la Parlament si Guvern prin care cere inasprirea pedepselor pentru soferii care nu acorda prioritate pietonilor pe treceri. In demers s-a cerut modificarea legislatiei astfel incat aceste actiuni sa fie catalogata ca infractiune grava, soldata cu suspendarea permisului de conducere pentru cel putin 90 de zile, amenda si puncte de penalizare, asa cum este in legislatia europeana.