O fosta sefa interimara a Directiei Educatie Tineret si Sport din sectorul Buiucani si un om de afaceri au fost retinuti de ofiterii CNA si procurorii anticoruptie. Acestia sunt banuiti de fraudarea procedurilor de achizitii publice. La domiciliile si in birourile lor s-au facut astazi perchezitii.

Publicat:01.03.2023, 19:54

Potrivit CNA, administratorul unei companii de constructie s-ar fi inteles cu angajati de la  Directia Generala Educatie Tineret si Sport si de la Directiile teritoriale Chisinau, responsabile de procesul de achizitii publice, pentru ca cei din urma sa faciliteze castigarea licitatiilor de achizitionare a lucrarilor de reparatie a institutiilor de invatamant din capitala. In schimb, functionarii din cadrul directiilor  ar fi primit sume mari de bani.

Centrul National Anticoruptie:„In cadrul investigatiilor a fost documentata intelegerea prealabila dintre sefa interimara a DETS Buiucani si administratorul companiei de constructie in urma careia ultimul a obtinut contractul de prestarii servicii pentru reparatia rampelor de acces in 9 institutii de invatamant.”  

Drept recompensa, in luna noiembrie agentul economic i-ar fi transmis sefei directiei peste 200 de mii de lei. 

In aceeasi perioada, administratorul companiei de constructii ar fi transmis sume de pana la 25.000 de mii de lei unui inginer de la directia Educatie Tineret si Sport din sectorul Buiucani si altuia din sectorul Ciocana pentru ca acestia sa aprobe lucrarile de constructie necalitative.  

Ofiterii CNA si procurorii anticoruptie au efectuat mai multe perchezitii pe acest caz, iar in urma acestora, fosta sefa a Directiei Educatie Tineret si Sport Buiucani si administratorul companiei de constructie au fost retinuti pentru 72 de ore. Nu am reusit sa vorbim astazi cu avocatii acestora, iar responsabilii de la primarie nu ne-au raspuns la apeluri pentru o reactie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.