O gradinita pentru copiii cu deficiente de vaz din Balti s-a schimbat la fata. Cladirea a fost renovata, acoperisul-schimbat, iar micutii au primit aparataj medical si calculatoare cu softuri speciale pentru ei. Pentru toate s-au cheltuit 80 de mii de dolari, bani oferiti de guvernul Japoniei.

Publicat:14.07.2018, 13:03

Asa cum spune traditia, oaspetii au fost intampinati de copii cu paine si sare. Micutii au purtat vestimentatii traditionale si au tinut in maini drapelul Moldovei si al Japoniei. In semn de multumire, picii le-au pregatit ofocialilor multe surprize. 

Oficialii niponi au ramas cu adevarat surprinsi, vazand micutii in chimono, prezentand dansuri traditionale japoneze. 

Pentru a vedea cu ochii proprii gradinita renovata, la Balti a venit ambasadorul Japoniei in Republica Moldova.

Gradinita a fost reparata din temelie. A fost adus mobilier nou, dar si, cel mai important, aparataj medical pentru copiii, care au deficiente de vaz, dar si calculatoare cu softuri speciale pentru ei.

“Esti bravo! Priveste incolo!.“

Guvernul japonez a oferit 80 de mii de dolari pentru reparatii si dispozitive. La evenimentul de inaugurare, a venit si proaspatul primar de Balti.

Nicolae GRIGORISIN, PRIMAR BALTI: "Este o problema cu lipsa de paturi pentru copii. Personal voi procura paturi pentru acesti 21 de copii.“ 

Nicolae Grigorisin, insa, a avut nevoie de un traducator, in timpul unei discutii cu ambasadorul japonez, care vorbea in romana.

Gradinita “Luceafarul” din Balti este frecventata de 120 de copii cu deficiente de vaz.