O viata lunga cat un secol traieste si sarbatoreste astazi un barbat din Criuleni. Acesta a implinit varsta de 100 de ani si a fost felicitat cu mare fast de copii, nepoti si stranepoti, dar si de autoritati. In cinstea batranului a fost organizata o peterecere de zile mari, cu baloane, muzica populara si vin spumant. Spre uimirea si admiratia oaspetilor, barbatul a cantat, a dansat si a povestit tuturor despre secretul longevitatii sale. 

Publicat:14.05.2022, 17:24

De dimineata, mos Ioil Lupascu s-a imbracat in cele mai frumoase haine, si-a pus palaria de sarbatoare si a iesit in prag, pregatit sa intampine cei o suta de ani. 

Ioil LUPASCU, OMAGIAT: “Imi pare bine ca am ajuns la anii acestia. Nici nu m-am gandit. Daca imi spunea cineva ca voi ajunge la 100 de ani, nu aveam sa il cred.”

Cei mai dragi oameni au venit sa il felicite. Desi multi nepoti sunt in strainatate, alaturi i-au fost cei 3 copii, dar si stranepotul Marcel.

Marcel, STRANEPOT: “Te felicit cu ziua ta de nastere, sa fii sanatos!”

Anatol LUPASCU, FIU: “Ii doresc sa il ajunga si pe bunelul sau, adica pe strabunelul meu care a trait pana la 112 ani. Noi ii dam acest obiectiv, ca sa sarbatorim inca de 12 ori.”

Maria TRAISTARI, FIICA: “La varsta lui foarte bine judeca, tine minte totul, tabla inmultirii o stie mai bine decat noi.”

Eudochia NEGRUTA, FIICA: “Ne-am gatit vreo saptamana ca sa fie totul frumos si sa ii intram in voie lui tata, ca e o data in viata cand omul implinesste 100 de ani. 

-Ce ati pregatit?

-Am pregatit de toate: piftie, clatite, sarmale, parjoale, totul ca la moldoveni.”

Spre uimirea tuturor, la cei 100 de ani mos Ioil s-a avantat la dans. Spune ca toata viata a muncit si a crezut in Dumnezeu, acesta fiind secretul longevitatii sale.

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV: “La aniversarea sa, mos Ioil a avut si un decor pe potriva: baloane colorate, mesajul “Bine ati venit la petrecerea mea”, dar si cifra incredibila de 100 de ani.”

Sarbatoritul a fost felicitat si de autoritatile locale, care au venit cu fanfara.

Pavel SPANU, PRESEDINTELE RAIONULUI CRIULENI: “Stiu ca sunteti plin de emotie, dar sa stiti ca prea putini oameni exemplu avem in ultima perioada de timp.”

La viata sa de un secol, mos Ioil este veteran al Armatei Romane si al celui de-al Doilea Razboi Mondial. De cand a inceput razboiul din Ucraina, batranul spune ca tot ce isi doreste de ziua sa este sa fie pace si sanatate.

Ioil LUPASCU, OMAGIAT: “As dori sa fie pace, sa dea Dumnezeu ploaie si sanatate pentru toti.”

Acum cateva zile, Ioil Lupascu a fost vizitat si de preseditele tarii, Maia Sandu, care i-a oferit o diploma de veteran de onoare al celui de-al doilea Razboi Modial.