Ori de cate ori va ploua abundent, strada Albisoara va fi inundata, desi a fost reparata si urma sa scapam de aceasta problema. Este verdictul primarului Ion Ceban care dupa precipitatiile puternice de azi dimineata a mers in inspectie. El a facut un live pe facebook in care a explicat ca sistemul de canalizare pluvial nu face fata volumului mare de apa.

Publicat:17.10.2020, 16:39

Desi din imaginile difuzate de Ion Ceban pe facebook se vede clar ca drumul este plin de apa adunata dupa ploaie, acesta declara ca probleme, nu sunt.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: “Deci la o ploaie obisnuita nu avem probleme  nici raul Bac, nici Albisoara. La o ploaie care este torentiala vor exista probleme probabil. De trei, patru, poate chiar cinci ori pe an.”

Acesta este verdictul primarului capitalei, desi acum doua luni era sigur ca odata cu reparatia strazii Albisoara si curatarea albiei raului Bac vom scapa de inundatii.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: “Speram ca ceea ce tine nemijlocit de inundatii in aceasta zona nu va mai persista.”

Ulterior, intr-o plimbare cu trotineta pe strada Albisoara, primarul, dar si viceprimarul, Ilie Ceban au anuntat ca gurile de captare pur si simplu nu pot acumula tot volumul de apa.  

“Ploaia care a fost cea mai puternica in acest an. Au fost 44 de litri pe metru patrat. Cand sistemul in general este prevazut chiar daca este functional suta de procente la maximul 17 litri pe metru patrat.”

Ultima ploaie torentiala, de pe opt octombrie, a blocat orasul, iar suvoaiele au luat masinile pe sus. Internautii au surprins si au postat mai multe filmulete video unde se vedea cum pe strada Albisoara oamenii traverseaza carosabilul, iar apa le ajunge pana mai sus de genunchi.  

Primarul a gasit si aici o scuza.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: “Ati vazut ca exista si alte capitale. Ce s-a intamplat la Iasi, la Bucuresti, in Moscova, Kiev. Orase care sunt mai amenajate din punct de vedere a modernizarii.”

Iar a doua zi, Ion Ceban a postat un filmulet  pe care l-a comentat astfel:

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: “Astazi omenirea se confrunta cu mai multe fenomene fara precedent. Noi trebuie sa facem fata tuturor provocarilor si sa avem grija de toti cetatenii.”

Reparatia strazii Albisoara a inceput pe patru august anul curent. Suma totala a proiectului este de 120 de miliaone de lei. Dintre care aproape 65 de milioane sunt bani oferiti de bugetul de stat pentru reabilitarea carosabilului. Lucru despre care, Ion Ceban, deseori pomeneste in filmuletele sale.

“Un proiect pe care apropo il realizam la initiativa sefului statului.”  

Alte 55 de milioane de lei au fost  alocate din bugetul municipal pentru iluminatul stradal, trotuare si mobilier. Lucrarile urmeaza sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an. Anterior, mai multi experti au declarat ca acestea s-ar face la repezeala, necalitativ, dar si ca nu corespund normelor. Atunci, primaria a negat toate acuzatiile.