Procurorul general interimar, Dumitru Robu, sustine ca partidul SOR a platit peste 60 de mii de dolari lui Morgenstern si 200 mii de dolari lui Filip Kirkorov pentru concertul care trebuia sa aiba loc in Piata Marii Adunari Nationale. Declaratiile au fost facute in cadrul sedintei Parlamentului.

Ultimul update: 21.07.2022, 15:17 Publicat:21.07.2022, 15:10

„Au fost administrate suficiente probe ca partidul SOR a efectuat plati catre interprentii rusi Filip Kirkorov 200 mii de dolari si Morgenshtern 60 de mii de dolari pentru organizarea concertului care trebuia sa aiba loc la 19 iunie in Piata Marii Adunari Nationale. Banii au fost achitati, dar nu si restituiti partidului SOR, deoarece nu a avut loc concertul. Pentru transportarea la concert, partidul a achitat peste 3,5 milioane de lei,” a declarat Dumitru Robu.

La data de 18 iunie, Partidul Sor a organizat un protest in Piata Marii Adunari Nationale. Zeci de autocare si microbuze au fost surprinse cum ii aduc pe oameni organizat la manifestatie. Dupa protest, manifestantii asteptau un concert promis de Veaceslav Valico, cel care a candidat la alegerile parlamentare anticipate de anul trecut avandu-l ca persoana de incredere pe Veaceslav Platon. Intr-un final concertul nu a mai avut loc, intrucat politistii nu au permis instalarea scenei si a boxelor, motivand ca organizatorii nu aveau toate actele necesare in regula.

Tot in acea zi, rapperul rus, Morgenstern a anuntat intr-un video pe Instagram ca nu participa la jocuri politice si nu vine sa canta in Moldova, asa cum se discuta anterior.

Organizatorul concertului este activistul civic, Veaceslav Valico, care a candidat la alegerile anticipatele din 11 iulie 2021, avandu-l ca persoana de incredere pe controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon.

Din ce bani urma a fi achitat concertul de catre Veaceslav Valico, nu se stie, pentru ca in 2021, activistul civic nu a declarat niciun venit, nicio proprietate, doar o datorie de 20 de mii de euro.

Veaceslav Valico a aparut pentru prima data in spatiul public in 2012, ca unul dintre liderii unei grupari zise de rezistenta impotriva unionistilor. In 2014 a candidat la alegerile parlamentare pe lista blocului electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamala”, fiind membru in Partidul Social Democrat.

In toamna lui 2004, Valico a aparut intr-un reportaj de la postul Rossia 1 comentand problemele fermierilor moldoveni dupa introducerea embargourilor la vinuri, fructe si legume. In material mai figurau politicienii pro-rusi Igor Dodon, Victor Selin, Mihail Formuzal.

O perioada indelungata Veaceslav Valico era prezent la televiziunile oligarhului Vladimir Plahotniuc. A participat la ultimul miting la care a fost prezent fostul lider democrat, inainte de a ceda puterea si de a parasi tara. La acel miting l-a laudat de Plahotniuc si Partidul Democrat „pentru ca au aparat tara”.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.