De Ziua Internationala a Copilului, membrii Partidului Actiune si Solidaritate au propus un nou proiect de lege, ce ar permite ca orice copil nascut pe teritoriul tarii noastre sa poata obtine cetatenia Republicii Moldova, indiferent de ce nationalitate sunt parintii acestuia. 

Publicat:01.06.2022, 09:31

Astfel, PAS cere modificarea articolului 11 din Legea cetateniei, unde este mentionat ca pot beneficia de cetatenie prin nastere, doar copii nascuti pe teritoriul Republicii Moldova a caror parinti au cetatenia unui alt stat, doar  cu conditia ca la momentul nasterii cel putin unu dintre parinti detine drept de sedere in tara noastra sau beneficiaza de protectia internationala acordata de istantele competente ale Republicii Moldova. 

„Modificarea pe care o propunem, vizeaza excluderea sintagmei „cu conditia ca la momentul nasterii cel putin unu dintre parinti detine drept de sedere”, pentru ca prin prezenta acestei sintagme unii copii care se nasc pe teritoriul tarii noastre, pot ajunge apatrizi, persoana care nu este cetatean al nici unei tari”, a declarat deputatul PAS, Angela Munteanu-Pogoja. 

Totodata, deputatul PAS, Maria Pancu a adaugat ca aceasta modificare va reduce cazurile de apatrie in Republica Moldova. 

„Excluderea va garanda dreptul oricarui copil nascut pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a obtine cetatenia acestui stat”, a mai adaugat Maria Pancu. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.