Patru persoane au fost condamnate sa achite o suma de 500 de mii lei pentru au organizat plecarea si sederea ilegala a cetatenilor moldoveni in Israel. Oamenii le achitau cate 7000 de dolari pentru serviciile barbatilor.

Publicat:21.05.2019, 14:26

Procurorii sustin ca inculpatii pe parcursul anilor 2015-2017 au organizat munca ilegala a cetatenilor moldoveni in Israel.

In acest scop, faptasii s-au intalnit cu potentialii imigranti, carora le-au explicat conditiile de munca in Israel, documentele necesare pentru deschiderea vizei in statul Israel.

Clientii le-au achiat cate 7000 dolari pentru serviciile acordate.

Ulterior, membrii grupului criminal au preluat de la mai multi cetateni ai Republicii Moldova un set de documente, totodata, asumandu-si angajamentul de a perfecta actele obligatorii pentru deschiderea vizei de munca in Israel.

Astfel, prin intermediul societatilor comerciale pe care le conduceau, condamnate in acelasi dosar au falsificat certificate de absolvire a cursurilor specializate de ingrijire a batranilor, certificate medicale care arata starea de sanatate a imigrantilor.

Prin urmare, le-au organizat transportarea la Consulatul statului Israel din orasul Kiev, Ucraina, si le-au spus ce sa vorbeasca in cadrul interviului la consulat.

In instanta, inculpatii si-au recunoscut vina.

Acestia urmeaza sa achite o amenda de 500 de mii lei.

Totodata, faptasii nu vor mai avea dreptul sa activeze in turism si sa presteze servicii in domeniul angajarii in campul muncii peste hotarele Republicii Moldova pentru o perioada de 4 ani.

La fel, sentinta a dispus confiscarea sumei de 71 de mii dolari obtinute in tipul activitatii infractionale.