La mijlocul lunii martie curent, spatiul media din Republica Moldova a fost bulversat de un scandal legat de ministrul interimar de Interne, Pavel Voicu, care a efectuat o vizita de lucru in Qatar. Potrivit numeroaselor speculatii si dezmintiri aduse de Voicu, acesta s-a deplasat in statul arab, pentru a discuta si cere ajutor de la omologii sa in lupta contra noului coronavirus. Pe langa oficiali,  se pare ca ministrul de Interne,  s-ar fi intalnit si cu dame de companie, scrie NordNews.md

Publicat:31.05.2021, 12:43

Cu cine si ce a facut Pavel Voicu  in Qatar

11 MARTIE 2021

La un an de la pandemie, in Republica Moldova au fost confirmate prin teste de laborator peste 200 000 mii de cazuri de infectie cu Covid-19, iar patru mii de persoane au pierdut in lupta cu nemilosul virus. In cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” deputatii Alexandr Slusari, Igor Grosu si Pavel Filip sustin ca restrictiile impuse nu sunt respectate, iar Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ar trebui sa intervina in monitorizarea situatiei. Mai mult, Pavel Filip a declarat atunci ca ministrul MAI nu s-ar fi afla in tara.

„Cineva mi-a spus astazi ca ministrul afacerilor interne a plecat in Qatar. Nu stiu trebuie de verificat. Daca este asa atunci este grav pe de-o parte, pe de alta parte sa nu ne imbatam cu apa rece atunci cand nu exista o certitudine pe coridoarele Guvernului si nu se lucreaza la turatiile cuvenite”, a declarat Pavel Filip.

12 MARTIE 2021

Reactia ministrului interimar al Afacerilor Interne (MAI) Pavel Voicu nu s-a lasat mult asteptata. Acesta a negat informatiile si a declarat atunci ca se afla la Chisinau si ca planifica o vizita in Qatar.

„Cat priveste deplasarea mea in statul Qatar, care, nu stiu de ce i-ar fi ingrijorat pe cei doi deputati, va comunic mai intai de toate ca va scriu aceste randuri de la Chisinau, unde sunt alaturi de colegii mei”, a scris ministrul interimar pe 12 martie pe retelele sociale.

17 MARTIE 2021

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne al R. Moldova , publicat pe pagina oficiala a institutiei la data de 17 martie 2021, Pavel Voicu, a avut pe 16 martie 2021, o intrevedere cu E.S. Seicul Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz al Thani, Prim-ministru, Ministru de Interne al Statului Qatar. In cadrul evenimentului, cei doi oficiali au exprimat aprecierea pentru dialogul de cooperare bilaterala si au agreat asupra consolidarii relatiilor dintre Republica Moldova si Statul Qatar in domeniul securitatii.

„Intrevederea a prilejuit si un schimb de opinii asupra temelor de interes comun. Relatand despre situatia pandemica, ministrul Pavel Voicu a transmis apreciere pentru donatia lotului de 8,5 tone de echipamente de protectie individuala oferit Guvernului Republicii Moldova in luna aprilie 2020. In contextul prieteniei dintre institutii, ministrul Pavel Voicu a solicitat sprijinul autoritatilor de la Doha pentru a examina posibilitatea de a oferi doze de vaccin pentru imunizarea politistilor, carabinierilor, politistilor de frontiera, pompierilor si salvatorilor, dar si a medicilor si profesorilor”, se arata in comunicatul institutiei.

18 MARTIE 2021

In alt comunicat, Ministerul Afacerilor Interne al tarii noastre ne aduce la cunostinta ca Pavel Voicu, a avut pe 17 martie 2021, o intrevedere cu Excelenta Sa Seic Abdulaziz bin Faisal bin Mohammed al Thani, General-maior, Viceministru al Afacerilor Interne, Comandant al Fortei Interne de Securitate Lekhwiya.

„In cadrul intrevederii,  Comandantul Lekhwiya a lansat o invitatie colegului sau din Republica Moldova de a intreprinde o vizita oficiala la Doha pentru a vizita Forta Interna de Securitate si a se familiariza cu pregatirile pentru Cupa Mondiala de Fotbal, care va avea loc in Statul Qatar in 2022. Totodata, ministrul Pavel Voicu a avut cateva intrevederi bilaterale si discutii cu conducatorii altor delegatii prezente la Expozitia Internationala Milipol Qatar 2021. Astfel, ministrul a avut un schimb de opinii cu privire la aspectele de securitate si activitatile de prevenire a Covid-19 cu omologul sau din Ucraina, Azerbaidjan si Belarus”, se arata in comunicatul institutiei.

Pe adresa redactiei NordNews au fost trimise mai multe poze in care apare Pavel Voicu in timpul vizitei sale oficiale din Statul Qatar. Din imaginele primite se vede ca ministrul de Interne se afla in compania unei femei pe care o atinge angelic cu degetul aratator  pe fata palmei mainii stangi. 

Reporterii nordnews.md l-au telefonat pe ministrul de Interne Pavel Voicu pentru a afla cine este femeia care l-a insotit la evenimentele din Doha, Qatar. Nici la apelul PRO TV, Pavel Voicu nu a raspuns.

Pavel Voicu este casatorit si are un copil.

Sursa: Nordnews.md