Ofițerii CNA au descins, în această dimineață, la postul vamal Leușeni, într-un dosar de corupție, iar 4 vameși bănuiți de luare de mită au fost reținuți. Aceștia ar fi cerut și primit bani ca să le permită transportatorilor de colete și pasageri să treacă frontiera fără să fie verificați. Azi dimineața în birourile și la domiciliile suspecților s-au făcut percheziții.

Ultimul update: 18.07.2024, 12:29 Publicat:18.07.2024, 08:29

 Ofițerii CNA au descins în această dimineață la postul vamal Leușeni. Perchezițiile s-au făcut în birourile a patru angajați suspectați că au cerut și primit mită de la transportatorii de pasageri și colete, care operau curse internaționale din și spre țările Uniunii Europene.

Angela STARINSCHI, COMUNICATOR CNA:  „Remunerațiile ilicite ar fi fost pretinse pentru facilitarea procedurilor vamale sau pentru eludarea completă a acestora, cum ar fi omiterea verificărilor minuțioase privind bunurile transportate și, respectiv, scutirea de achitare a drepturilor de improt.”

Ofițerii CNA au făcut percheziții și în mașinile și la domiciliile celor patru vameși. Au fost ridicate mai multe sume de bani, proveniența cărora urmează sa fie stabilită. Într-o reacție, responsabilii de la Serviciul Vamal au spus că nu tolerează și condamnă actele de corupție din cadrul instituției.

Citeste si : Vor cădea averse puternice. Câte grade se vor înregistra astăzi, dar și în următoarele zile. Prognoza meteo

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.