Concertul "Seara diasporei" a avut loc aseara pentru moldovenii de la Moscova care s-au distrat pe cinste, intr-un local din capitala Rusiei. Evenimentul a fost organizat gratis de un grup necunoscut "Dar pentru Moldova", care au spus ca nu este un eveniment politic, insa organizatorii i-au indemnat pe oameni sa iasa la vot duminica.

Publicat:12.11.2020, 08:54

Desi organizatorii "Dar pentru Moldova" au anuntat printr-o postare pe Facebook ca concertul nu are nicio legatura cu alegerile din 15 noiembrie, in cadrul evenimentului, presedintele grupului, Mihai Cornea, i-a indemnat pe moldoveni sa iasa la vot si sa se gandeasca pe cine vor vota, daca vor sa ramana sa traiasca in Rusia: "Am stat si ne-am gandit cu ce sa suntem mai rai decat diaspora din Europa. Eu ma uit cum ei se aduna si ne-am gandit ca trebuie si noi sa facem asta. Suntem multi si ne-am adunat. Cineva spunea ca este legat de alegeri. Nu. Dar trebuie sa iesim la vot, daca vrem sa stam aici, trebuie sa ne gandim".

Moldovenii au cantat si au incins o hora moldoveneasca, iar la eveniment a fost prezent si fostul solist al trupei O-zone, Arsenium.

In cadrul evenimentului, oaspetii au fost serviti cu bauturi si bucate, oferite gratuit.

Din imagini se vede ca invitatii nu purtau masti de protectie, desi a fost anuntat sa vina inarmate cu ele.