Procuratura Generala s-a autosizat, iar PCCOCS va investiga atacurile cibernetice efectuate ieri asupra canalelor de Telegram ale sefei statului, Maia Sandu, ministrului Infrastructurii si Dezvoltarii Regionale, Andrei Spinu si ministrului Justitiei, Sergiu Litvinenco. 

Ultimul update: 10.11.2022, 12:07 Publicat:10.11.2022, 11:59

„Procuratura s-a autosesizat si va cerceta faptele prin prisma prevederilor legale. Investigatiile vor fi efectuate de PCCOCS, care va reveni cu detalii despre mersul actiunilor pe caz”, a declarat pentru PRO TV, purtatorul de cuvant al Procuraturii Generale, Violina Moraru. 

Ieri, canalele de Telegram ale presedintelui Maia Sandu si vicepremierului Andrei Spinu au fost sparte. Pe conturile oficialilor au fost publicate mesaje despre coruptia din institutiile de stat, iar la scurt timp au fost sterse.

Mesajele publicate pe canalele de telegram ale presedintelui si vicepremierului erau insotite de linkul unui site, pe care au fost postate mai multe conversatii private, atribuite ministrului Justitiei, Sergiu Litvinenco. Acestea ar fi discutii purtate intre Litvinenco si persoane din anturajul sau, pe Telegram. Ministrul Justitiei a declarat ca mesajele sunt false.

In debutul sedintei Guvernului de ieri, Natalia Gavrilita a declarat ca atacul asupra lui Sergiu Litvinenco ar avea legatura cu o sesizarea venita din partea acestuia catre Curtea Constitutionala pentru a scoate partidul SOR in afara legii.

Responsabilii de la SIS nu ne-au raspuns la telefon pentru a ne spune daca au deschis o ancheta in urma acestor atacuri.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.