Piata de flori de pe strada Ismail din capitala a fost demontata. In locul gheretelor evacuate va fi amenajata o statie de asteptare a transportului public si o parcare. Proprietarii gheretelor, in schimb, au primit spatii comerciale in magazinul din apropiere.

Publicat:13.11.2019, 20:13

Cele 12 gherete la care pana nu demult se vindeau flori, au fost deja evacuate, iar locul a devenit santier. Astazi, acolo muncitorii pregateau terenul pentru ca, ulterior, sa fie construita o statie de asteptare a transportului public si amenajata o parcare.

Initiativa de a demola piata de flori a venit din partea directiei unui centru comercial din apropiere, iar primaria si-a dat acordul.

Svetlana BUZA, DIRECTORUL CENTRULUI COMERCIAL: ”Va fi amenajat un nou trotuar pietonal cu o zona verde si reamenajata parcarea din spatele gheretelor.”

Orasenii au pareri diferite in legatura cu aceste schimbari. 

”Trebuie de facut magazine normale, pentru ca pietele incurca trecatorilor si transportului.”

”O sa fie mai bine, o sa fie mai larg pentru populatie.”

”Cand aici era piata de flori, oamenii erau multumiti. Aici se putea de cumparat flori pentru toate ocaziile.”

Administratia magazinului sustine ca proprietarii gheretelor nu au fost evacuati spontan. Ei au semnat contract de reziliere si au primit spatii comerciale in interiorul centrului. Noul proiect va fi finalizat la mijlocul lunii decembrie.