Scandal ca la ușa cortului la Aeroportul Internațional Chișinău. Susținătorii fugarului Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare, care ar fi participat la congresul organizat de acesta la Moscova, s-au plâns că au fost ținuți câteva ore în aeroport. Oamenii s-au luat la harță cu vameșii și polițiștii de frontieră, au strigat și s-au dat în spectacol. Autoritățile spun că pasagerilor doar li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor. Aceștia însă au refuzat și au manifestat un comportament agresiv.

Publicat:23.04.2024, 09:18

Zeci de oameni s-au năpustit aseară asupra polițiștilor de frontieră cu insulte și amenințări, după ce ar fi fost supuși unui control mai riguros, potrivit responsabililor de la aeroport. Scandalagiii s-au plâns că au fost ținuți în aeroport ore în șir, fără nicio explicație.

Iar unii s-au dat în spectacol, îmbrâncind polițiștii de frontieră.

Ulterior în alte imagini postate pe canalele de telegram această femeie apare ieșind din zona de control a aeroportului, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, fugarul Ilan Șor a scris că pasagerii opriți și verificați la aeroport au participat la congresul de la Moscova al blocului său nou format și acesta ar fi fost motivul pentru care au fost ținuți în aeroport. Fugarul, penal spune că oamenii au avut nevoie de îngrijiri medicale. În imaginile postate tot de el pot fi văzuți doi pasageri cărora li se verifică tensiunea. În legătură cu situația creată, aseara la Aeroportul Internațional Chișinău, poliția de frontieră a explicat, într-un comunicat că pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care aceștia au manifestat un comportament agresiv. În acest context, a fost luată decizia de a-i îndepărta din zona de control al bagajelor, pentru a nu perturba ordinea publică. Mai multe detalii despre acest caz reprezentanții poliției de frontieră nu oferă, menționând că vor reveni ulterior cu informații.

„În legătură cu situația creată, în seara zilei de 22 aprilie 2024, la Aeroportul Internațional Chișinău, precizăm că au fost desfășurate acțiuni în conformitate cu atribuțiile de serviciu. Potrivit procedurilor legale, pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care aceștia au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră. S-a luat măsura îndepărtării acestora în scopul păstrării ordinii publice în zona de control bagaje a Aeroportului.[...]”

Duminică fugarul Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul frauda bancară, și-a adunat echipa la Moscova, unde a anunțat crearea unui bloc din care fac parte partidele pe care le conduce din umbră. Mai mulți deputați ai fostului partid Șor, bașcanul autonomiei găgăuze și lideri ai partidelor afiliate fugarului au participat la eveniment. Experții spun că aceste acțiuni nu sunt altceva decât jocul Kremlinului, care vrea să blocheze parcursul european al țării noastre.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.