O ploaie torentiala de o ora si jumatate a lasat in urma gospodarii inundate, drumuri innamolite si oameni neputinciosi in fata pagubelor, la Causeni. Astazi localnicii au luat in maini maturi si lopeti pentru a-si curata beciurile si curtile. Oamenii cred ca tabloul nu e doar din cauza precipitatiilor abundente, ci si a nepasarii autoritatilor, care nu au verificat canalele unde se revarsa apa.

Publicat:25.05.2023, 18:48

„- M-au inecat de tot, nu stiu ce sa fac acum. 
- Tot e innamolit, si ceapa, si cartofi.” 

Drumuri innamolite, gradini inundate si multa disperare - sunt consecintele unei ploi torentiale de ieri care a facut prapad in doua sectoare ale orasului Causeni. Mai multi gospodari s-au pomenit neputinciosi in fata suvoaielor. 

„- De ce va chinuiti?
- Asa nu avem ce face de Ispas.
- Se vede pana unde a ajuns apa?!” 

Uitati aici apa ce a facut. Cat noroi, dar primarul zice ca nu se va face nimic, dar rapele erau acoperite.

„Uite a inceput baiatul sa faca beci, e plin cu apa. Aici e tot plin cu apa, poarta aia.”

Oamenii si-au luat maturi si lopeti pentru a scoate noroiul si gunoiul din curtile caselor lor. 

„- Ia priviti aici, si beciul e plin cu apa si tot.
- Aseara, la ora 16, a inceput ploaia,

In aceasta dimineata si curtea locuintei lui Valeriu Cuciuc era inca plina cu noroi. Barbatul spune ca are de lucru pentru cateva zile pana isi va curata gospodaria.

„- Era plin aici, am pus si acoperit namolul.
- Uitati-va ce e aici, stau cartofii deasupra.
- Primarul zice ca asa e ploaia, nu putem face nimic.”

„Cand ploua de fiecare data e asa, rapele sunt acoperite.”

„- Inca asa nu s-a intamplat. Da, a mai plouat, dar nu asa.
- Trebuie sa strangem plangeri, podul ala nu e curatat deloc, apa nu are unde sa se duca.”

Gospodarii spun ca de vina sunt si autoritatile, pentru ca nu curata canalele pentru scurgerea apei din preajma. Pentru a afla cat de mari sunt pagubele, a fost creata o comisie speciala care merge din casa in casa si verifica starea gospodariilor afectate de precipitatii. Meteorologii au emis pentru astazi un cod galben de instabilitate atmosferica, valabil pana la ora 22. Se prevad descarcari electrice cu ploi de scurta durata si grindina.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.