Desi reprezentantii partidului SOR au anuntat pe retelele de socializare ca peste 45.000 de persoane au participat astazi la protestul organizat de acestia, oamenii legii ne ofera un numar mult mai mic. Astfel ca politia a estimat ca la protest au participat in jur de 5.800 - 6.000 de persoane. 

Ultimul update: 25.09.2022, 21:39 Publicat:25.09.2022, 21:39

Totodata, oamenii legii spun ca participantii la protest au atacat fortele de ordine prin altercatii si cu diferite obiecte. Acestia refuzand sa se conformeze cerintelor.

„Cu parere de rau, atat organizatorii, cat si participantii la protest au incalcat prevederile Declaratiei prealabile depuse la primarie si a Legii cu privire la intruniri, inclusiv locul desfasurarii actiunii de protest, evitarea actiunilor provocatoare, mentinerea ordinii publice, etc.”, se arata in comunicatul emis de politie. 

Politia indeamna in continuare cetatenii sa nu incalce legea, in caz contrar acestia vor fi trasi la raspundere. 

Astazi, sute de oameni au fost adusi organizat astazi pentru a doua duminica la protestele oraganizate de Partidul Sor. La un moment dat manifestatia s-a transformat intr-o sarbatoare, oamenii  au cantat si au dansat. Nu au lipsit nici altercatiile, atunci cand protestatarii au incercat sa mute corturile din fata Parlamentului in curtea Presedintiei.

Zeci de microbuze si atucare au fost suprinse la intrarea in capitala, dar si pe drumul spre Chsinau, in timp ce s-ar fi indrepta spre protestul organizat de partidul SOR. In acelasi timp, reprezentantii partidului SOR se plang ca mai multe autobuze si microbuze ce vin din sudul si nordul tarii, pline cu oameni care vin sa participe la protest sunt oprite in drum spre Chisinau. 

Membrii partidului SOR au anuntat ca vor organiza astazi un protest in fata Presedentiei, acolo unde deja de o saptamana zeci de oameni dorm in corturi, in strada. Acestia au spuns ca vor sta in fata Presedentiei si a Parlamentului pana cand guvernarea nu-si va da demisia pentru ca sunt nemultumiti de cresterea preturilor din tara noastra.  

Duminica trecuta, sute de simpatizanti ai partidului Sor la fel s-au adunat pentru a proteststa in fata Presedintiei. Acestia au cerut demisia Maiei Sandu, Nataliei Gavrilita si Igor Grosu. Responsabilii de la Presedintie nu au comentat protestul, iar vicepremierul Andrei Spinu a scris pe pagina sa de facebook ca protestul a fost organizat de hoti.

Ministrul Justitiei, Sergiu Litvinenco a declarat in cadrul emisiunii In PROfunzime, din 19 septembrie, ca protestele organizate in ultimele zile de Partidul Politic "SOR", in frunte cu fugarul Ilan Sor, sunt organizate din bani murdari si au drept scop sa destabilizeze situatia din tara. Totodata, acesta a mai adugat ca intr-un final legea o sa triumfe. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.