Politista de 22 de ani care a provocat accidentul rutier din orasul Sangera, in urma caruia o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, va ramane in arest 30 de zile. Decizia a fost luata astazi de magistratii Judecatoriei Chisinau, sediul Ciocana. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de purtatoarea de cuvant a Procuraturii Generale, Violina Moraru.

Publicat:27.09.2023, 16:59

Instanta a decis prelungirea arestului la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chisinau, intrucat ultima masura preventiva aplicata Feliciei Gutu expira joi, 28 septembrie.

Accidentul a avut loc in noaptea de luni spre marti, 28-29 august, in orasul Sangera. Ajunsi la fata locului, politistii au stabilit ca soferul automobilul de marca Toyota a pierdut controlul asupra volanului si a intrat pe trotuar, lovind trei pietoni. 

Ulterior, politistii au stabilit ca la volanul masinii se afla o tanara de 22 de ani, angajata a INSP. 

Aceasta detine permis de conducere si se afla in afara orelor de serviciu. 

Potrivit politiei, testata alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a aratat o concentratie de alcool de 0,51 mg/l in aerul expirat.

In urma impactului o femeie de 30 de ani a murit pe loc, iar doua copile au fost transportate la spital pentru ingrijiri medicale.

Pe cazul dat a fost pornita o cauza penala, iar soferita a fost retinuta pentru 72 de ore. Organul de urmarire penala efectueaza toate actiunile procesual penale pentru stabilirea tuturor circumstantelor, tanara fiind suspendata din functie.