Pregatirile pentru iarna sunt in toi la gradina zoologica din capitala. Custile animalelor au fost captusite cu paie, au fost instalate calorifere in unele adaposturi, iar angajatii spun ca in aceasta perioada vietuitoarele mananca mai mult.

Publicat:22.10.2019, 18:59

Cat timp afara temperaturile sunt inca generoase, angajatii gradinii zoologice sunt in pregatiri pentru sezonul rece. Pentru comfortul pelicanilor, de exemplu, ingrijitorii au amenajat o incapere speciala. 

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: “Voliera pelicanilor este gata pentru sezonul rece. Pe jos au fost puse paie, au fost instalate becurile cu lumina infrarosie si aici este un bazin in care va fi mereu apa calda.” 

Deocamdata, pasarile sunt tinute inca afara, asa cum vremea permite acest lucru.

Olga IUZVAC, SEFA SECTIEI RELATII CU PUBLICUL: ”Acest volier este acoperit cu polpropilen, material special care permite razelor solare sa patrunda si totodata sa inclazeasca sistemul de ventilare.” 

Si pentru alte vietuitoare se creeaza conditii. In volierul suricatelor a fost pus mult nisip, iar becurile cu lumina infrarosie pastreaza temperatura de 20 de grade.

Olga IUZVAC, SEFA SECTIEI RELATII CU PUBLICUL: “Voliera suricatelor este amenajata cu o constructie din termopan in interior care le permite vizitatorilor sa-i vada si in timpul anului.”

De multa atentie are parte si crocodilul, adus la gradina zoologica. Pentru el va fi amenajata o incapere in interior. La fel se va intampla si in cazul maimutelor, care inca-i bucura pe vizitatori cu jocurile lor nastrusnice. 

Cei mai multi dintre copii ne-au spus ca anume pentru a vedea maimutele au venit astazi la zoo. 

Cand temperaturile vor cobori sub zero grade, atunci papagalii, maimutele, dar si alte animale vor fi duse la adapost. Astfel, vizitatorii nu le vor mai vedea pe timpul iernii.