Presedintei Curtii Constitutionale i-a fost oferita paza de stat. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de responsabilii de la SPPS. 

Publicat:20.04.2021, 15:15

"Urmare a solicitarii Curtii Constitutionale catre Presedintia RM, in temeiul Legii 134/2008 a fost dispusa acordarea protectiei doamnei Domnica Manole de catre SPPS", ne-a spus ofiterul de presa al SPPS, Olga Baciu.

Solicitati de PRO TV, responsabilii de la secretariatul Curtii Constitutionale ne-au spus ca prin demersul acestora s-a solicitat acordarea pazei de stat pentru Presedintele Curtii Constitutionale. 

"Potrivit legislatiei relevante, Presedintele CC face parte din categoria demnitarilor care pot solicita acest serviciu. La baza solicitarii au stat mai multe amenintari facute prin intermediul retelelor de socializare, dar si declaratiile cel putin nepotrivite ale unor politicieni, in contextul tensionat al pronuntarii Avizului privind constatarea corcumstantelor dizolvarii Parlamentului. De asemenea, in seara zilei de 15 aprilie, o persoana necunoscuta a informat, prin intermediul unui apel telefonic, ca in sediul Curtii Constitutionale ar exista o bomba. Toate aceste imprejurari justifica masura temporara a pazei persoanei Presedintelui Curtii Constitutionale”, se arata in comunicatul emis de responsabilii de la Curtea Constitutionala.

Astfel, Domnica Manole este pazita de bodyguarzi din data de 16 aprilie 2021.