Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a intalnit astazi cu membrii Formatiei „Zdob si Zdub” si cu fratii Vasile si Vitalie Advahov, care ne-au reprezentat tara la Concursul „Eurovision 2022”, precum si cu echipa manageriala si de creatie care a contribuit la prestatia lor pe scena de la Torino.

Ultimul update: 20.05.2022, 18:23 Publicat:20.05.2022, 18:23

„Am urmarit si eu, alaturi de milioane de oameni, evolutia muzicienilor nostri. Am apreciat talentul, originalitatea si energia cu care au stiut sa vorbeasca lumii intregi despre Moldova, despre cultura si traditiile noastre. Le-am multumit inca o data pentru bucuria ce ne-au adus-o, urcand tara pe locul sapte al competitiei, si i-am indemnat sa ramana in continuare promotori ai Republicii Moldova - Republica oamenilor frumosi”, le-a spus Presedinta Maia Sandu. Potrivit sefei statului, avem nevoie de acest lucru mai ales acum, cand am pornit cu pasi hotarati pe drumul integrarii europene - un drum pe care vom reusi inclusiv prin talent si valoare.

In semn de apreciere a acestei valori, precum si pentru talent artistic, originalitate si activitate de creatie prodigioasa, lui Roman Yagupov si fratilor Vasile si Vitalie Advahov i-a fost acordat, astazi, „Ordinul de Onoare”. La fel, sefa statului a acordat Diplome de Onoare pentru toata echipa proiectului „Eurovision-2022”.

„Este un gest de recunostinta din partea tuturor cetatenilor tarii noastre, pentru sentimentul de mandrie pe care ne-ati facut sa-l traim si pentru care va multumim”, a spus cu prilejul inmanarii distinctiilor si a diplomelor Presedinta Maia Sandu.

Sursa foto: facebook.com / Maia Sandu

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.