Presedintele Parlamentului, Igor Grosu, a confirmat ca din cauza unui obiect zburator care ar apartine Rusiei, ieri, a fost inchis spatiul aerian al Republicii Moldova. Acesta spune ca informatia a parvenit de la colegii ucraineni. 

Ultimul update: 15.02.2023, 12:48 Publicat:15.02.2023, 12:19

„Da, fie o drona fie un dispozitiv care efectueaza niste masurari la o anumita inaltime, asta a fost informatia care a parvenit de la colegii ucraineni care Armata Nationala a identificat-o si respectiv au fost informati colegii romani pentru ca se deplasa in directia sud-vest. Pentru asta a fost nevoie de acel scurt interval sa securizam spatiul aerian, mai bine zis, sa securizam transportul aviatic”, a declarat Igor Gorsu. 

Intrebat de unde ar fi putut parveni acel dispozitiv, presedintele Parlamentului a zis ca tinand cont ca suntem in apropierea unui razboi, uneori suntem si noi afectati.

„A venit din partea de nord a Republicii Moldova, din Ucraina a intrat. Trebuie sa fim vigilenti, sa fim in contact permanent si cu Ucraina si cu Romania pentru a urmari daca astfel de situatii se vor repeta”, a mai adaugat Grosu. 

Contactati de PRO TV pentru o reactie la declaratiile lui Igor Grosu, responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă ne-au spus ca vor reveni. 

Ieri, responsabilii de la Aeroportul International Chisinau au anuntat ca spatiul aerian al Republicii Moldova a fost inchis din motive de securitate pana la ora 16:00, conform unei decizii a Autoritatii Aeronautice Civile. La scurt timp, AAC a anuntat ca spatiul a fost redeschis

Dupa cele intamplate, Autoritatea Aeronautica Civila a venit cu un comunicat prin care a anuntat ca spatiul aerian al Republicii Moldova s-a inchis din motive de securitate, dupa ce un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemanator unui balon meteorologic ar fi survolat in regiunea orasului Soroca.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.