Deputatul in Parlamentul European, Dragos Tudorache, i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu, dupa victoria la alegerile prezidentiale. 

Publicat:15.11.2020, 23:44

Dragos TUDORACHE, EUROPARLAMENTAR: "O Moldova fara coruptie, fara hoti protejati de lege si politicieni, fara impostura si incompetenta. Asta inseamna victoria Maiei Sandu in alegerile prezidentiale. Asta isi doresc moldovenii, la fel ca noi, cei de dincoace de Prut. Am avut intotdeauna un destin impreuna, suferim de aceleasi rani istorice si societale. Sansa noastra, a romanilor, a fost Uniunea Europeana. Sistemul ei de norme si valori a dat societatii cadrul in care sa se maturizeze, sa evolueze, sa devina ea, societatea, cea care impinge tara inainte chiar si atunci cand politicieni nesabuiti incearca sa o tina pe loc. Tot ea, Europa, este si sansa Moldovei de a da inainte. De a progresa, de a da oxigen societatii sa creasca si sa sustina reformele necesare Moldovei nu prin interventia cuiva, ci prin propria energie.

Asa inteleg eu votul moldovenilor. Asa inteleg si victoria, si misiunea istorica a Maiei. Felicitari, Maia, o meriti din plin pentru munca si consecventa demonstrata. Sunt convins ca intelegi nu doar responsabilitatea luptei asumate, ci si sperantele uriase puse in tine de intregul popor.

Lupta anticoruptie, reformele institutionale, refacerea administratiei publice, cresterea schimburilor economice cu tarile europene, respectarea principiilor democratice sunt fiecare in sine un munte urias de urcat. Si, mai mult decat atat, timpul nu mai are rabdare, iar cetatenii Republicii Moldova au nevoie de toate acestea pentru a-si recapata increderea in viitorul tarii lor. Misiunea Maiei Sandu este intr-adevar istorica, dificila, dar si transformatoare pentru societate. Daca aceasta transformare reuseste, daca aceasta misiune e de succes, Maia Sandu poate fi cea care aduce Republica Moldova la nivel valoric alaturi de Uniunea Europeana.

Maia Sandu nu poate fi lasata singura in greul drum pe care l-a asumat. Va beneficia de toata sustinerea noastra in perioada urmatoare, ne vom pune la bataie experienta, multele reusite si nereusite din care am invatat lectii importante despre ce inseamna responsabilitatile optiunii europene, ce trebuie facut si cum trebuie facut.

E un moment emotionant si in acelasi timp un moment plin de speranta. Energia acestui moment nu trebuie sa se risipeasca, ci sa fie investita in viitorul bunastarii cetatenilor ei.

Bravo, Maia Sandu! Bravo, Moldova! Bravo, moldoveni!"

Citeste si :  ULTIMA ORA. Maia Sandu - 52,16 %, Igor Dodon - 47,84 %. Rezultatele preliminare ale alegerilor prezidentiale 2020. Procese verbale procesate - 95,25%