Se cauta cabinet pentru primar. Noul edil al orasului Causeni, Anatolie Dontu, va veni la Primarie, dar ca nu se stie in ce birou. Dupa ce in luna aprile anul curent biroul a fost luat in arenda de Grigore Repesciuc, iata ca primarul de Causeni nou ales s-ar putea sa nu aiba unde activa.

Publicat:05.11.2019, 12:28

Primar fara cabinet la Causeni. Dupa ce a castigat cel de al doilea tur de scrutin cu 3602 voturi Anatolie Dontu a venit luni dimineata la Primarie. Intrunirea a avut loc nu in biroul primarului cum se obisnuieste , ci in cel al viceprimarului, cabinetul fostului edil este ocupat, cel putin asta se intelege de pe placuta afisata pe perete.

Totusi, noul primar ales de Causeni s-a prezentat la primarie nu pentru a primi felicitari si aplauze, dar pentru i se aduce la cunostinta starea de lucruri din primarie, acesta insa a venit cu mai multe intrebari.

Viceprimarul orasului sustine ca aceasta intrunire face parte din rutine si pentru a se consulta cu noul edil in ceea ce priveste proiectele incepute.

Referitor la biroul primarului, viceprimarul a dat garantii ca in doua zile acesta va fi eliberat.

Fostul primar al orasului Causeni si actualul deputat democrat Grigore Repesciuc a decis sa-si arendeze pe durata mandatului sau de parlamentar biroul in care a activat opt ani in calitate de primar. Darea in arenda a fost aprobata de Consiliul orasenesc.

Desi Oficiul Teritorial Causeni al Cancelariei de Stat a notat ca decizia este ilegala, Grigore Repesciuc si-a instalat pe usa placuta cu orele de audienta. Deputatul motiva ca acel birou este cunoscut oamenilor, deoarece acolo a stat opt ani.