Primaria Chisinau poate fi prejudiciata cu circa 17 milioane de lei, o spune primarul general Ion Ceban. Intr-o postare pe pagina sa de facebook, edilul spune ca astazi, la ora 09:00, judecatorii Curtii de Apel Chisinau urmeaza sa examineze cererea de revizuire prin care se solicita anularea hotararilor de judecata anterioare, prin care primaria a fost obligata sa compenseze impreuna cu Intreprinderea Municipala „Directia Constructii Capitale” suma de circa 17 milioane de lei cu titlu de prejudiciu/venit ratat al unei companii de constructii.

Publicat:02.02.2021, 08:57

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: "In anul 2011, in privinta Companiei de constructii „Locuinte pentru toti” a fost intentat proces de insolvabilitate. Peste opt ani de la intentarea procesului de insolvabilitate, prin hotararea Judecatoriei Chisinau, ulterior mentinuta prin decizia Curtii de Apel Chisinau s-a dispus incasarea banilor.

Astazi, in cazul in care cererea Primariei va fi respinsa de catre judecatorii Curtii Apel Chisinau, va trebui sa achitam circa 17 milioane de lei unei companii in faliment si care este de fapt una „FANTOMA”, iar timp de un deceniu nu mai este activa. Noi revizuirea am depus dupa ce am aflat in luna iulie 2020, prin raspunsul Procuraturii ca factorii de decizie al companiei de constructie sunt invinuiti in comiterea actelor de excrocherie precum si pentru delapidarea averii straine.”

Ion Ceban mai spune ca desi urmarirea penala nu este finalizata si nu au fost stabilite toate circumstantele, instantele anterioare au dispus incasarea a circa 17 milioane din contul Primariei.