Primaria Municipiului Chisinau a venit cu o reactie, dupa ce o creanga a cazut peste un copil de doi ani in parcul Alunelul. Autoritatile dau vina pe Agentia de Mediu si mentioneaza ca va fi deschisa o ancheta interna pe acest caz.

Ultimul update: 14.05.2022, 15:40 Publicat:14.05.2022, 15:40

"Pentru Parcul Alunelul, Intreprinderea Municipala Spatii Verzi a a solicitat de la Agentia de Mediu, curatarea si defrisarea a 170 de arbori.

Agentia de Mediu nu a dat permisiunea si au dat acceptul doar pentru curatarea si defrisarea a 70 de copaci, in rest, au refuzat.

In urma cazului tragic de astazi, cand un copac s-a rupt si a cazut traumand un copil, Primaria Chisinau este alaturi de familia si se implica pentru a ajuta.

Echipa primariei, pretorii, consilierii si persoanele de la spatii verzi s-au mobilizat operativ in acest caz.

Informam, Intreprinderea municipala Spatii Verzi din cadrul Primariei nu are dreptul si nu poate sa realizeze curatarea si defrisarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, adica la fiecare copac, sa fie solicitare catre Agentia de Mediu.

Procedura birocratica poate dura pana la o luna. In ultima perioada, solicitarile transmise catre Agentia de Mediu sunt examinate si dureaza timp de 3 luni.

Primaria Chisinau va deschide o ancheta interna pe acest caz.", anunta Primaria Municipiului Chisinau.

Un copil de doi ani a fost transportat de urgenta la spital, dupa ce o creanga a cazut peste el in parcul Alunelul din sectorul Buiucani. Pe caz a fost initiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstantelor. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.