Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat ca nu a semnat si nici nu va semna pentru organizarea paradei LGBT in capitala. Acesta a spus ca isi asuma in totalitate aceasta decizie. 

Ultimul update: 13.06.2022, 12:10 Publicat:13.06.2022, 12:11

„Aceasta este pozitia mea si a colegilor mei. Aceasta este pozitia multor cetateni care nu doresc un astfel de eveniment”, a scris edilul capitalei pe pagina sa de Facebook.

Ion Ceban a mentionat ca aceste parade duc doar la divizari in societate si haos pe care nu trebuie sa-l vada copiii in strada. 

„Ce de fapt se doreste prin aceasta parada Ce promovam? Ce am avut anii precedenti, la astfel de parade? Iesiri in strada si divizarea societatii, un haos pe strazi in preajma acestor parade. Copiii nu trebuie sa vada aceste lucruri chiar pe strada”, a adaugat primarul capitalei. 

Pe 31 mai, Ion Ceban a scris intr-o postare pe facebook ca „Marsul Solidaritatii” care urmeaza sa fie organizat in Chisinau de comunitatea LGBT va fi interzis de primarie. Aceste declaratii au adunat multe critici din partea activistilor civici, dar si alti cetateni. 

Activista pentru drepturile persoanelor LGBT si membra a organizatiei Genderdoc-M, Angelica Frolov a venit cu o reactie si a declarat pentru PRO TV ca un primar ar trebui sa cunoasca ca nu este de competenta lui sa interzica unele drepturi.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.