Astazi, ANRE a aprobat Contractul de mentenanta a retelelor de transport al gazelor naturale incheiat intre Moldovatransgaz si Vestmoldtransgaz. Astfel, Vestmoldtransgaz a devenit oficial operator al sistemului de transport al gazelor naturale in Moldova.

Publicat:19.09.2023, 11:04

„A a fost aprobat Contractul de operare tehnica nr. 26/23 din 18.09.2023 privind asigurarea operarii tehnice a retelei de transport gaze naturale gestionate de S.R.L. „Vestmoldtransgaz” si a retelei de transport gaze naturale gestionate de S.R.L. „Moldovatransgaz”, cu exceptia prevederilor financiare, care vor fi aprobate printr-o hotarare separata”, se arata intr-un comunicat emis de ANRE.

Astfel, ANRE a finalizat procesul juridic de desemnare provizorie Vestmoldtransgaz in calitate de operator al sistemului de transport (OST) al gazelor naturale pe intreg teritoriul Republicii Moldova. 

„Incepand cu 19.09.2023, ora 00.00, compania S.R.L. „Vestmoldtransgaz” este responsabila de gestionarea si functionarea corespunzatoare a infrastructurii de transport a gazelor naturale, iar S.R.L. „Moldovatransgaz” va acorda serviciile de mentenanta necesare”, anunta Agentia. 

La inceputul lunii, CSE a decis ca retelele de transport a gazelor din Republica Moldova vor fi operate de catre Vestmoldtransgaz.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.