Procuratura Anticoruptie a initiat un proces penal si va verifica daca e adevarat ca functia de Procuror General, la care in 2009 candidat era Valeriu Zubco, a fost vanduta contra sumei de 2 milioane de euro. Totul, dupa demersul unui deputat PAS.

Publicat:20.12.2019, 10:56

Procuratura Anticoruptie a primit demersul lui Radu Marian la data de 17 decembrie si a initiat un proces penal in care urmeaza sa verifice informatia.

"Va fi adoptata o solutie conform articolului 274 din Codul de procedura penala. Rezultatele examinarii vor fi aduse la cunostinta ulterior.", spun responsabilii de la Procuratura Anticoruptie.

Vezi mai jos demersul deputatului ACUM, Radu Marian, catre Procuratura Anticoruptie:

Dezvaluirea a fost facuta anterior de Vlad Filat, care spunea ca el fusese anuntat despre acest lucru de deputatii pe atunci in Parlament, Veaceslav Untila si Veaceslav Platon, care au incercat sa impiedice aceasta numire.

VEZI SI: Un deputat ACUM cere PA sa se autosesizeze, dupa declaratiile lui Filat si Platon, precum ca Urechean i-ar fi vandut lui Plahotniuc in 2009 functia de Procuror General in schimbul a 2 milioane de euro