Procuratura Anticoruptie a renuntat la invinuirile aduse co-proprietarului unei retele de benzinarii, care acum doi ani fusese retinut, iar ulterior, timp de aproximativ un an, detinut in arest preventiv.

Publicat:16.09.2020, 11:59

Astfel, dupa examinarea tuturor probelor existente in dosar, Procuratura Anticoruptie a renuntat la invinuirea adusa inculpatului si a solicitat Judecatoriei Chisinau, sediul Buiucani achitarea lui, decizia finala urmand a fi luata de magistrati pe 28 septembrie 2020.

Pe 3 martie 2018, Procuratura Anticoruptie anunta despre retinerea omului de afaceri, care impreuna cu alti sase presupusi complici au fost invinuiti de spalare de bani si evaziune fiscala, in scopul obtinerii controlului si dobandirea proprietatii asupra statiilor PECO ce apartineau unei intreprinderi mixte cu capital strain.

Procurorul de caz a organizat atunci perchezitionarea, retinerea, mentinerea persoanelor in arest de la doua pana la unsprezece luni, fiindu-le sechestrate si averile. Ulterior, acelasi procuror i-a scos pe toti de sub urmarire penala, unicul figurant fiind co-proprietarul retelei de benzinarii.

Procuratura precizeaza ca la baza urmaririi penale a acestuia a stat actul emis in urma unui control fiscal, efectuat la insistenta Procuraturii Anticoruptie la respectivul agent economic pentru perioada de pana la venirea co-proprietarului in afacere. Omul de afaceri era doar co-proprietar, impreuna cu fratele sau, neavand nici o functie executiva si nerealizand in acest sens nici o activitate de administrare a acestei intreprinderi.

In prezent, actiunile politiei si ale procurorilor anticoruptie care au gestionat acest dosar constituie obiectul unei anchete penale, in curs de desfasurare, despre rezultatele careia Procuratura va informa suplimentar.

Procuratura mai mentioneaza ca numele co-proprietarilor unei retele de benzinarii se regaseste in lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice si care au dus la urmarirea penala si judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.