Procurorii vor cere astazi mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele sefului suspendat al Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari. Procuratura Generala a emis un comunicat in care se spune ca acesta este acuzat de abuz in serviciu si fals in acte publice.

Ultimul update: 13.01.2020, 10:21 Publicat:13.01.2020, 10:21

Vineri, 10 ianuarie, Viorel Morari a fost retinut pentru 72 de ore. Avocatul lui Morari spune ca nu stie inca exact ceea ce i se incrimineaza clientului sau. 

Potrivit procurorilor, in martie 2017, Viorel Morari ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plangere pe care ar fi inregistrat-o contrar cerintelor legale, pornind un proces penal si falsificand in cauza penala mai multe acte procesuale. Asta pentru ca ar fi vrut sa-l protejeze pe fostul lider PD, plecat din tara in luna iunie si anuntat in cautare internationala de autoritatile noastre.

Viorel Morari a fost retinut in ultima zi in care grupul de procurori, numit de Alexandru Stoianoglo sa verifice procuraturile specializate, a facut controale la Procuratura Anticoruptie si la PCCOCS. Este pentru a doua oara cand Viorel Morari este suspendat din functie. Prima data s-a intamplat in luna mai anul trecut, cand procuror general era Eduard Harunjen, iar numele lui Morari aparuse intr-o scrisoare anonima, in care se spunea despre o schema de santaj, de care era invinuit atunci milionarul Andrei Tranga.