Procurorul general interimar, Ion Munteanu, susține că a fost pornită o cauză penală pentru omor pe cazul tinerei de 19 ani din Orhei care era însărcinată și a dispărut la 12 aprilie, după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Fata ar fi decedat în urma unor traume cranio-cerebrale. Declarațiie au fost făcute în cadrul emisiunii În Profunzime.

Ultimul update: 22.04.2024, 21:21 Publicat:22.04.2024, 21:02

Ion MUNTEANU, PROCUROR GENERAL INTERIMAR: „Este vorba despre un caz tragic. Inițial a fost pornită urmăririea penală pe faptul răpirii unei persoane. Datorită eforturilor angajaților poliției în comun cu cei a procuraturii, precum și a voluntarilor s-a reușit găsirea, dar din păcate a fost găsit corpul neînsuflețit al victimei. Avem primele concluzii neoficiale - a fost pornită o cauză penală pentru omor. Potrivit primelor informații pe care le avem, cauza decesului a survenit în rezultatele unor traume cranio-cerebrale, urmează expertiza care să răspundă la mai multe întrebări, dacă sunt stabilite și alte leziuni corporale care au legătură cu decesul. Dacă există careva substanțe psihotrope în sângele victimei.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Există și alte victime în acest caz?”

Ion MUNTEANU, PROCUROR GENERAL INTERIMAR: Până la finele zilei de azi nu am astfel de informații despre alte victime. Totodată, la etapa actuală avem un singur suspect.”

După o săptămână de căutări, Ana-Maria, tânăra de 19 ani, care era însărcinată și a dispărut la 12 aprilie, după ce a urcat într-o mașină de ocazie, a fost găsită la 20 aprilie, moartă. Corpul neînsuflețit a fost găsit în pădurea din satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, unde locuiește bărbatul suspectat de crimă. Operațiunea de căutare a fost una masivă și a implicat 900 de oameni – polițiști și voluntari veniți din toată țara.

Citeste si : Cauza preliminară a morții tinerei de 19 ani - ZDG.MD
Citeste si : Filmul căutărilor fetei de la Orhei, găsită moartă lângă un pârău. Șeful IGP, despre suspect: „El se eschivează și cumva încearcă să manipuleze și nicidecum să conlucreze cu organele de drept” - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.