Pruncul lasat in vie de catre mama sa imediat dupa ce l-a nascut la mijlocul verii se afla acum acasa alaturi de toata familia. La inceputul acestui an baietelul a parasit centrul maternal din Hancesti, iar toti cei 5 copii sunt din nou in grija celor doi parinti. Femeia spune ca nici acum nu intelege de ce si-a abandonat copilul si zilnic ii cere iertare. Familia se afla acum la evidenta asistentei sociale din satul Bujor.

Publicat:14.02.2021, 19:25

Dupa ce au locuit 5 luni la Centrul Maternal Profemina, femeia si copii s-au mutat acum in satul Bujor, alaturi de tatal lor. De mai bine de o luna, familia sta la casa parintilor femeii.

Ana, MAMA: “Afara au facut trotuar, reparatie in casa, curentul electric. Suntem o familie care vrem sa o ducem pana la capat toti impreuna.”  

Trei dintre copii merg la scoala din sat, iar una dintre fete la gradinita.

"- Ce va place la ore? Ce subiect?

- Limba romana.

-  Matematica.

-  Ce ati mancat azi?

-  Paste cu branza si bors."

Copilul pe care femeia l-a abandonat la mijlocul verii trecute are acum 7 luni.  

Femeia spune ca era in soc si in depresie atunci cand si-a abandonat copilul in vie si nu poate nici acum sa-si explice cum a putut sa faca asa ceva .

Ana, MAMA: “Stresul, nu e prima nastere, am nascut singura, o depresie foarte mare, practic nici nu imi dau seama. Cand mama naste copilul plange striga, el nu a strigat, credeam ca e mort. Asta nu e ce am dorit eu sa se intample, tot e de la Dumnezeu.”  

Acum femeia se gandeste ce ii va spune copilului cand va creste mare.

Ana, MAMA: “Am sa-i spun ca s-a intamplat, eu practic nu stiu de ce am facut asta. Daca va primi o educatie buna de la parinti, de la mine, copilul o sa inteleaga. Ca eu daca nu il iubeam poate se intampla altceva. Am sa cer iertare, chiar si acum imi cer iertare.”

Sotii nu muncesc acum si se intretin din donatiile si ajutorul primit de la autoritatile locale.

“Acum stau acasa, ma mai duc cu ziua uneori si tot asa.”

Ana, MAMA: “Strangem ca sa avem pentru curent electric, produse alimentare, pentru lemne. A adus acum caruta si dupa vom da banii.”

Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: “Casa familiei are patru camere, parintii dorm aici in bucatarie, unde in spatele sobei se afla un pat. Iar camera copiilor se afla de cealalta parte.”  

Cumnatul i-a ajutat sa faca reparatie in jumatate de casa.

“Aici jos cand am desfacut puteai juca fotbal. Aici vrem sa facem soba sa se incalzeasca camera.”

Familia se afla la evidenta asistentei sociale din satul Bujor si urmeaza sa primeasca un ajutor social.  

Ion SOLOMON, ASISTENT SOCIAL, SATUL BUJOR: “- E vorba de un ajutor social care il primesc familiile cu multi copii.

- Cat vor primi?

- Binisor primesc, vreo o mie de lei pe copil. Credem ca ea o sa se descurce, cu sustinerea primariei, directia de asistenta sociala Hancesti.”

Femeia are in continuare deschis un dosar penal la procuratura din Nisporeni, care va fi reexaminat. Ea este acuzata de tentativa de prunc-ucidere si risca pana la 5 ani de inchisoare.