Punctele mobile de vaccinare isi prelungesc activitatea. Troleibuzul si autobuzul, care au la bord medici si doze de vaccin, vor mai face inca un tur prin capitala si suburbii pe parcursul lunii iulie. Decizia a fost luata de primarie, desi doctorii spun ca din cauza caldurii sunt foarte putini cei care vin sa se imunizeze in strada. 

Publicat:30.06.2021, 17:56

In troleibuzul transformat in punct mobil de vaccinare nu era niciun pacient astazi la amiaza. Medicii ne-au spus ca de dimineata mai putin de 30 de oameni au venit sa se imunizeze. Unii fac cale intoarsa, negasind aici vaccinul pe care si-l doresc. 

Ana DONICI, MEDIC DE FAMILIE, AMT CENTRU:”Sunt pacienti care solicita si alt tip de vaccin: Pfizer sau Sputnik, dar noi avem doar AstraZeneca si Sinovac.”

Majoritatea celor care vor sa se imunizeze, o fac, dar nu la punctele de vaccinare mobile, ci in centrele de vaccinare.

Ana DONICI, MEDIC DE FAMILIE, AMT CENTRU:"Acum suntem in perioada de canicula si pacientii evita sa iasa afara si e cam greu. E mai multa lume la centrele de vaccinare, decat in troleibuz. Pot fi 180-200 de pacienti pe zi.”

Andreea IRICIUC, REPORTER PRO TV:”Nici la autobuzul transformat in punct de vaccinare, care a stationat astazi la Budesti, nu prea a venit multa lume. In decurs de o ora cat ne-am aflat aici, s-au imunizat doar doua persoane.”

Irina era in treacat. Spune ca a vazut acest autobuz in timp ce conducea. Asa ca s-a oprit ca sa-si administreze vaccinul. 

” - Doza a doua pe 25 august, peste doua luni.

- Multumesc.

- Felicitari.”

Spune ca, fiind vaccinata, se va simti in siguranta.

”Pentru a preveni pandemia, pentru a merge la serviciu, pentru a fi linistita si sanatoasa.”

La Budesti au fost programate astazi la vaccinare in jur de 30 de persoane. Pana la ora 15.00, au venit mai putin de jumatate din ei. Cu toate acestea primaria Chisinau a decis sa prelungeasca activitatea punctelor mobile si pe parcursul lunii iulie, urmand ca acestea sa aiba acelasi traseu. Maine, de exemplu, troleibuzul va stationa pe strada Calea Iesilor din sectorul Buiucani al capitalei, iar autobuzul - la Colonita. 


LOCATIA PUNCTELOR DE VACCINARE:"Reprezentantii din sanatate spun ca au luat aceasta decizie, intrucat isi propun sa vaccineze cat mai multe persoane. Asta desi, unele vaccinuri sunt pe sfarsite."

Boris GILCA, SEF ADJUNCT, DIRECTIA GENERALA SANATATE, PRIMARIA CAPITALEI

” - Daca se vor epuiza dozele care sunt, cum veti suplini?

- Asteptam stocuri noi. Cel putin, pentru luna iulie, sunt vaccinuri suficiente.”

In primele zile, cand s-a dat start vaccinarii pe roti, sute de oameni formau cozi pentru a se imuniza cu Pfizer. Acum sunt disponibile doar doua preparate: AstraZeneca si Sinovac.