Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, este nemultumit de raspunsul Procuraturii privind sesizarea depusa de el in legatura cu modul in care a fost promulgata legea cu privire la medicamente si activitatea farmaceutica. Acesta considera ca este temei de incepere a unei urmariri penale si a trimis o scrisoare repetata in adresa Procuraturii. 

Publicat:07.01.2021, 08:39

"Asa raspuns deocheat. Raspuns semnat pe 28 decembrie 2020 in care se mentioneaza ca nu sunt temei de urmarire penala pe motiv ca legea nu a fost promulgata si publicata in Monitorul Oficial.

Si acum ATENTIE!!! Legea aparuse in Monitorul Oficial pe 25 decembrie 2020. Mai mult decat atat, sesizarea mea a fost examinata ca o petitie ordinara si nu in conformitate cu prevederile art. 274 Cod de procedura penala.

Atazi am transmis o scrisoare repetata Procuraturii Generale prin care am solicitat anularea acestui raspuns si examinarea actiunilor mentionate prin prisma infractiunilor prevazute de articolul 332 (falsul in acte publice), 327 (abuzul de putere sau abuzul de serviciu), 328 (excesul de putere sau depasirea atributiilor de serviciu) Cod penal in conformitate cu prevederilor art. 274 Cod de procedura penala", a scris deputatul pe pagina sa de facebook.

Proiectul de lege nr.302/2019:

Anterior, deputatul declara ca a fost permis importul medicamentelor neautorizate in tara noastra. El pretinde ca acest lucru a fost facut intr-un mod misel de catre Guvernul Chicu.

Atunci, Boris Harea, consilierul lui Ion Chicu, ne-a declarat ca: "Prin astfel de declaratii, deputatul dezinformeaza opinia publica. Executivul nu a aprobat asemenea hotarare de Guvern. Este regretabila lipsa de responsabilitatea a alesului poporului. Cerem sa dezinformeze asemenea interpretari".

Citeste si :  Liviu Vovc atentioneaza ca a fost permis importul medicamentelor neautorizate in tara noastra: "S-a facut intr-un mod misel de catre Guvernul Chicu"