Autoritatea Nationala de Integritate califica acuzatiile membrului CSM, Dorel Musteata, drept un act de intimidare cu scopul de a reduce la tacere pe presedintele ANI si a bloca activitatea Autoritatii. reactia institutiei vine dupa ce Dorel Musteata a depus o sesizare la Consiliul de Integritate pentru a verifica actiunile presedintei ANI, Rodica Antoci, sub aspectul necorespunderii functiei detinute si actiunile inspectorului Adrian Fetescu sub aspectul la infaptuirea justitiei, cat si depasirea atributiilor de serviciu.

Publicat:23.02.2021, 14:01

"Ca urmare a acuzatiilor aduse in spatiul public in privinta Presedintei ANI si a unui inspector de integritate de catre Dorel Musteata, care a fost si subiectul unui control initiat si constatat cu incalcarea regimului juridic al incompatibilitatii de functie, ANI precizeaza urmatoarele.

Atributiile Presedintelui ANI sunt clar stipulate in articolul 14 din Legea 132/2016. Toate procedurile de control sunt initiate in baza sesizarilor de la persoanele fizice si juridice sau din investigatiile jurnalistice si efectuate pe propria raspundere a inspectorilor de integritate. Inspectorii de integritate sunt in drept sa sesizeze Consiliul de Integritate sau sa remita un denunt organelor competente despre existenta unor imixtiuni abuzive si ilegale din interiorul institutiei sau exteriorul acesteia asupra procedurilor de control. Subiectul la care face referinta domnul Musteata deja a fost discutat in una din sedintele Consiliului de Integritate, unde inspectorul de integritate vizat a oferit explicatii", se arata intr-un comunicat de presa.

Citeste si :  Fostul presedinte interimar al CSM a depus o sesizare la Consiliul de Integritate impotriva presedintei ANI si a unui inspector de integritate / DOC

Dorel Musteata risca sa ramana fara mandatul de membru al CSM si sa fie decazut din dreptul de a exercita o functie publica sau de demnitate publica, dupa ce Autoritatea Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca Musteata s-a aflat in doua functii, contrar legii.

Potrivit materialelor probatorii acumulate la dosar, pe langa functia de memebru al CSM, Musteata detinea si functia de membru al Consiliului Institutului National al Justitiei (INJ).