Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor a venit cu o reactie, dupa ce in aceasta dimineata CNA a retinut cinci persoane. Acestia sunt banuiti ca ar fi eliberat vanzatorilor de carne certificate de calitate si sanitar-veterinare contra mita.

Publicat:20.04.2021, 14:36

"Cu referire la cazul retinerii de catre Centrul National Anticoruptie a unor angajati din cadrul Laboratorului de expertiza sanitar-veterinara al Directiei Municipale pentru Siguranta Alimentelor, comunicam ca, Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor (ANSA) va acorda tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarelor mentionat, intru elucidarea deplina a cazurilor documentate astazi de CNA si procurorii anticoruptie. ANSA se disociaza totalmente de actiunile coruptibile a unor functionari si reitereaza angajamentul de a continua activitatea in spiritul legalitatii, transparentei, corectitudinii si responsabilitatii", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Astazi, mai multi functionari din cadrul Directiei Municipale pentru Siguranta Alimentelor, dar si agenti economici, au fost documentati de CNA in cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasiva si activa. Totodata, CNA a public si un clip video cu momentul in care un angajat ANSA ia mita de la oamenii de afaceri care vand carne la Piata Centarala.

Citeste si :  "Ai avut un vitel care mirosea, era lipicios": momentul in care un angajat ANSA ia mita de la oamenii de afaceri care vand carne la Piata Centarala. Imagini filmate cu camera ascunsa - VIDEO
Citeste si :  Perchezitii CNA in Chisinau. Cinci persoane au fost retinute pentru 72 de ore