Gandaci pe pereti, mobilier vechi si saltele murdare in saloane. Aceste conditii sunt la spitalul de copii din Balti, afirma o femeie care a stat internata alaturi de micutul ei. Aceasta sustine ca, in conditii de pandemie, in baie nu este sapun ca sa-si spele mainile. Am contactat de mai multe ori conducerea spitalului, dar nimeni nu ne-a raspuns.

Publicat:14.01.2021, 18:00

Aceste imagini au fost surprinse de o mama care a stat internata alaturi de copilul ei. In filmulet se vede cum gandacii misuna pe podea, mobilier sau pe pod.

Femeia a aratat si conditiile din baie, acolo unde afirma ca nu era sapun si nici hartie igienica.

“Asta e apa de sapun. Asta e veceul cu capac, aici e hartie, iar acesta ar fi trebuit sa fie dusul.“

In salonul in care a fost internata, podeaua are fisuri, iar peretii sunt jerpeliti. Mihaela Cebotari este o alta femeie care a stat internata cu fata ei in spital, in luna noiembrie. Femeia spune ca salonul lor era nou, dar si acolo conditiile nu erau bune.

Mihaela CEBOTARI, MAMA: “Patul pentru copii se desfacea, era o scandura pusa deasupra. Picioarele erau prinse cu niste scanduri. Am dormit pe saltea deteriorata, patul pentru maturi nu are margini, copilul mi-a cazut.”

Mihaela povesteste ca inainte de a se interna, a fost testata la Covid, iar pana i-a venit rezultatul a stat 24 de ore intr-o camera fara toaleta.

Mihaela CEBOTARI, MAMA: “Doar caldarea, care se vede in poza.”

Femeia spune ca s-a plans de conditiile proaste si a cerut o explicatie.

Mihaela CEBOTARI, MAMA: “Mi s-a spus ca nu au avut bani pentru mobilier, au schimbat paturile la maturi si este pandemie, nu au posibilitate.

Femeia spune ca gandacii apar in saloane pentru ca pacientilor nu li se da voie sa manance la cantina.

”Ei singuri permit sa manance in camera, in timp ca cantina era libera, ca sa nu fie imbulzeala la COVID. Venea cu platoul ne aducea mancare si poftim.”

Potrivit purtatoarei de cuvant al spitalului in imagini este un salon din sectia COVID Terapie, iar gandacii apar de la mancare.

Mihaela PETROV, PURTATOARE DE CUVANT SPITALUL PENTRU COPII DIN BALTI: “Nu este curatenie acolo unde se spala de mai multe ori, dar acolo unde se pastreaza. Mamicile mai aduc de acasa diverse produse alimentare, iar din acest motiv este mai complicat sa luptam cu insectele. Referitor la lipsa de sapun, hartie igienica si apa calda nu este adevarat. Si nu limitam accesul nimanui la baie.”

Anterior, si pacientii internati la spitalul din Balti s-au plans de conditiile rele, spunand ca au parte de caldari, in loc de baie si nici nu au unde sa se spele.

“Veceul e in conditiile date. Este o caldare pusa.”